2024. május 4. - Mónika, Flórián

Putyin az új vezetékekről

Az orosz elnök szerint a Dél-Európában épülő két új vezeték növelni fogja a kontinens energiabiztonságát. Vlagyimir Putyin erről kedden beszélt Moszkvában azután, hogy a görög miniszterelnököt fogadta.
2007. december 18. kedd 16:42 - Hírextra
Az Európai Unió gáz- és olajszükségletének negyede származik Oroszországból. De vannak olyan tagállamok is, köztük Magyarország, amelyek szinte teljes egészében az orosz energiahordozóktól függnek.

Moszkva a tervek szerint egy olajvezetéket építene az Égei-tengerig. A 900 millió dolláros (mintegy 120 milliárd forint) beruházást jövőre kezdik el. A vezeték évente 50 millió tonna orosz olajat szállítana az Égei-tenger vidékére. A Déli Áramlat nevű gázvezetéket az orosz Gazprom és az olasz ENI építné föl. Ez évi 30 milliárd köbméter orosz gázt szállítana Európába.

Kedden az oroszelnök azt is bejelentette, hogy új földgázmező kiaknázását kezdték meg. Putyin szerint ez is nagyban hozzájárul majd Európa energiabiztonságához.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását