2024. április 28. - Valéria

Már másfélmilliót ér az életmentő motor

Amint arról az egész ország értesült, december 7-én Budapesten, a XII. kerületben Siklósi Gábor mentő szakápoló és Péter Ferenc mentő gépkocsivezető - szolgálaton kívül, motorra pattanva - megmentette egy kétéves kislány életét.
2007. december 18. kedd 14:10 - Hírextra

A motort árverésre bocsátották, jelenleg másfélmillió forinton áll a licit. December 22-ig lehet még licitálni - mondta el az MTI munkatársának Siklósi Gábor, az egyik életmentő fiatalember.

Ami a legfontosabb, a kis Aliz jól van, már levették a lélegeztető gépről - közölte az MTI-vel Siklósi Gábor mentő szakápoló, aki kollégájával, Péter Ferenc mentő gépkocsivezetővel, bár nem voltak szolgálatban, a család telefonhívása után azonnal motorra ültek, hogy eljussanak a kislányhoz. Nem volt ugyanis bevethető szabad mentőkocsi.

A gyereknek leállt a légzése és a keringése, ezért amíg 17 perc múlva megérkezett a gyermekmentő, ők tartották életben a kis Alizt, akinek az állapotáról rendszeresen értesítik a kollégák a két mentőst.
A motort jótékony célra ajánlották fel. A Heim Pál Gyermekkórház döntésére bízzák, mire fordítják majd az árverésből befolyó pénzt.

A járműre a heimpal.vatera.hu honlapon lehet licitálni, december 22-ig.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását