2024. május 6. - Ivett, Frida

Reggeli sztrájkkörkép

Megkezdődött a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által hirdetett általános vasutassztrájk hétfőn 6 órakor, a szakszervezet elnökének közlése szerint 3.500 dolgozó nem vette fel a munkát, a MÁV úgy tájékoztatott, hogy a vonatok 40-45 százaléka
2007. december 17. hétfő 08:27 - Hírextra

A vasúti pályaudvarokon az MTI helyi tudósítóinak jelentései szerint alig voltak utasok hétfőn reggel, s voltak olyan városok, ahonnan több vonat elindult, de szinte utas nélkül.

Miskolcról például két kivétellel minden vonat útnak indult. Jász-Nagykun-Szolnok megye és az Alföld közepének legnagyobb vasúti csomópontjáról, a szolnokiról reggel hat óra előtt több személyszállító vonat is elindult úticélja felé, kettő pedig a meghirdetett sztrájk kezdete, hat óra után is kifutott az állomásról, de szinte utasok nélkül. Komárom-Esztergom megyében szintén járnak a vonatok, de gyakorlatilag üresen.

Kecskeméten hat óra előtt minden vonat a menetrend szerint megérkezett az állomásra, de a Szeged felől érkezett gyorsvonatról csak négy utas szállt le, a vonat szinte üresen közlekedett.

Az állomás jegypénztáraiban azt nem tudták megmondani, hogy mikor érkezik és mikor indul tovább vonat.

A buszpályaudvaron a szokásosnál lényegesen nagyobb volt a forgalom, a buszok utasokkal zsúfoltan érkeznek és indulnak.

Vas megyében és Borsod megyében több helyen előfordult, hogy a vasúti vezetők leváltották a sztrájkolni kívánó dolgozókat, vagy túlmunkát rendeltek el az éjszakai műszaknak, így próbálták biztosítani, hogy a vonatok elinduljanak.

Salgótarjánban szintén nem járnak a vonatok, és a pénztárban itt sem tudtak felvilágosítást adni arról, hogy mikor indul meg a közlekedés.

Szegedről hat órától egyetlen vonat nem indult el, és a Nagyállomáson nem voltak utasok.
A helyi Volán-társaság - ahogyan több más városban is - több autóbusszal állt készenlétben, hogy az esetlegesen megnövekedett forgalmat kezelni tudja.

A GYSEV vonalain közlekednek a vonatok Sopron-Győr, Sopron-Szombathely és Szentgotthárd-Szombathely között, ugyanis a cégnél - mint azt már korábban közölték - nem sztrájkolnak.

A VDSZSZ sztrájkja miatt ugyanakkor módosul a GYSEV által közlekedtetett vonatok menetrendje, így például a Győr-Sopron vonalon nem a győri MÁV-pályaudvarról, hanem a Győr-GYSEV állomásról indulnak és oda érkeznek a szerelvények. A Sopron-Budapest között közlekedő InterCity-vonatokat viszont nem indítják Sopronból.

Ferihegyen menetrend szerint közlekednek a repülőgépek, annak ellenére, hogy az üzemanyag-kiszolgálók és a üzemeltetésen dolgozók szintén sztrájkolnak reggel 7 és 9 óra között. A Budapest Airport kora reggeli információi szerint a járatok menetrend szerint, vagy minimális késéssel közlekednek majd.

A Malév azt közölte hogy várhatóan minden járata időben elindul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását