2024. május 24. - Eszter, Eliza

Júliusra lesz új külkapcsolati stratégiánk

Négy kutatóintézet és több tucatnyi szakértő dolgozik a Magyar Köztársaság külügyi stratégiáján, melyre a konferenciákkal együtt 40 millió forintot költ a Külügyminisztérium. A készülő külpolitikai stratégia nem örökérvényű, de nem is személyhez kötött.
2007. február 19. hétfő 21:34 - Hírextra
Magyarország külügyi stratégiáját megalapozó tanulmányokért összesen 40 millió forintot fizet a tárca. A rendszerváltozás óta nem volt arra példa, hogy a kormány külső műhelyekkel dolgoztassa ki a magyar diplomácia jövendő stratégiáját irányát.

A külügyminiszter nem kommentálta a Népszabadságnak azt az írását, amely szerint az SZDSZ mindkét elnökjelöltje újratárgyalná a koalíciós szerződést, és a Külügyminisztériumra cserélné az egészségügyi tárcát. Göncz Kinga szerint ez nem befolyásolná a júliusra elkészülő stratégiát, mert mint mondta, az nem a külügyminiszter személyéhez kötött.

"Én azt gondolom, hogy ebbe egy csomó találgatás van, mint mindig ilyenkor. Szóval a kongresszusok idején, főleg hogy ha vezetőváltás van, az különösen izgalmas, hogy ennek mi lesz a kimenetele. Meggyőződésem, hogy ez független ettől. Részben a széleskörű indítása jelent garanciát, hogy az nem kötődik a külügyminiszter személyéhez, de azt gondolom, hogy ebben egy csomó találgatás van, amit most nem tudok megmondani, hogy hogyan lesz tovább" - fogalmazott Göncz Kinga.

A külügyminiszter tartalmi kérdésekről nem nyilatkozott, így nem ismert, nem tudni, miben lesz más a három ismert pillérre - az integrációs együttműködésre, a szomszédságpolitikára és a kisebbségi magyarok képviseletére - épülő új stratégia a korábbiaktól. Azt sem tudni, a stratégiát elküldik-e az Országgyűlés Külügyi Bizottságának, mielőtt elfogadná a kormány, közölte a HírTV.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását