2024. május 13. - Szervác, Imola

23 négyzetméternyi tikos anyag

Csapody Miklós (MDF) felszólalásában a magyar állam levéltári anyagairól beszélt. Mint mondta, a tervek szerint a teljes iratanyagot a kormányzati negyedben helyeznék el. Hozzátette: a minisztériumoknak körülbelül hatvan kilométernyi nyílt adattára és tov
2007. december 17. hétfő 17:59 - Hírextra

Az ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy a Miniszterelnöki Hivatal egyik főosztálya a magyar állam iratainak kezelésére külső piaci befektetőt keres. Az állam azonban nem teheti meg, hogy a saját államigazgatási iratanyagát külsős üzleti befektetőkkel őriztesse - jelentette ki Csapody Miklós.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter válaszában közölte: a minisztériumok őrizetében levő iratanyag becsült mennyisége 40 ezer iratfolyóméter. A tárcák ezt 13 helyszínen, belvárosi ingatlanokban tárolják. A tervek szerint költöző 11 minisztérium irattári anyagait először egy 1200 négyzetméteres átmeneti irattárban, majd egy központi irattárban helyeznék el, mely a kormányzati negyeden kívül kapna helyet - mondta a tárcavezető.

Az MDF-es képviselő a választ nem fogadta el, az Országgyűlés azonban igen.
Czomba Sándor (Fidesz) kiemelte: októberi adatok szerint 413.837 állás nélküli embert tartanak nyilván a munkaügyi regiszterben. Hozzátette: egy éven belül újabb 36 ezer munkavállaló vesztette el állását. Az ellenzéki képviselő azt is elmondta, hogy meghaladja a 127 ezret a legalább egy éve állást keresők száma.

Csizmár Gábor szociális és munkaügyi államtitkár válaszában úgy fogalmazott, hogy a következő három esztendőben a foglalkoztatás 55 ezer fővel bővül. Az adatok szerint az elmúlt időszakban a munkanélküliek egy része foglalkoztatottá vált - tette hozzá az államtitkár.

A képviselő a választ nem fogadta el, a Ház azonban igen.

Zsigó Róbert (Fidesz) az alapfokú művészetoktatási intézmények minősítéséről beszélt. Az eltérő mértékű normatív támogatás alkotmányosan aggályos - jegyezte meg. Hozzátette: a művészeti iskolák rengeteget dolgoztak, hogy túljussanak a minősítésen.

Hiller István közölte: a minősítési eljárást olyan szakmai minősítő testület végzi, amely az alapfokú művészetoktatási intézmények szakmai szervezetének képviselőiből áll.

A képviselő a választ nem fogadta el, az Országgyűlés többsége igen.

Tilki Attila (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy Fehérgyarmaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kiemelt kórház keretein belül működő véradó állomás 2008. január elsején bezár. Hozzátette, hogy az országos átlagot meghaladó az állomás körzetében élő véradók száma. Véleménye szerint több, mint ötvenezer ember vérellátását veszélyezteti a kormány ezzel a döntésével.

Kincses Gyula egészségügyi államtitkár azt mondta, az ott élő embereket semmilyen veszély nem fenyegeti. A vérellátás lényege nem az, hogy a levett vért kapják vissza az ott élő emberek, hanem egy vérdepóból kapják azt - tette hozzá. Véleménye szerint egy kórház nem attól fejlődőképes, van-e saját vérellátója vagy nem.

A képviselő a választ nem fogadta el, az Országgyűlés azonban igen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását