2024. április 29. - Péter

Nem Dodi volt Diana igazi szerelme

Házasságot fontolgatott Diana hercegnővel a brit trónörökös néhai feleségének egykori kedvese, egy pakisztáni származású, híres londoni szívsebész, aki azonban a "mély kulturális különbségekre" tekintettel végül lemondott a frigyről, pedig Diana még az is
2007. december 17. hétfő 07:30 - Hírextra
A tíz éve elhunyt walesi hercegnő - Károly trónörökös 1996-ban elvált exneje - és Hasnat Khan 1995-ben kezdődött románcáról már akkoriban is cikkezett a londoni sajtó, de a pár meglehetősen diszkréten kezelte a kapcsolatot, így annak mélységéről nem sok értesülés látott napvilágot.

Khan doktor Pakisztánban élő édesapja azonban most felfedte a The Sunday Telegraphnak: szóba került a házasság is, ám fia végül arra a következtetésre jutott, hogy "az nem tartott volna tovább egy évnél", mivel olyan nagyok voltak a különbségek kettőjük között, mintha két különböző bolygóról származó élőlény házasodott volna össze.

A vezető konzervatív vasárnapi brit lap mindazonáltal úgy tudja, hogy Diana még az iszlám hitet is kész lett volna felvenni a frigy kedvéért, de aztán erről lemondott, amikor Khan végül mégis arra a következtetésre jutott, hogy a kapcsolatnak nem lehet hosszú távú jövője.

A hercegnő halála ügyében jelenleg is folyó londoni esküdtszéki eljárás legutóbbi tárgyalási napjain ellentmondásos beszámolók hangzottak el arról, hogy Diana kihez is akart volna valójában feleségül menni.

Rosa Monckton, Diana egykori közeli barátnője minapi tanúvallomásában azt mondta: a hercegnőt "mélyen felkavarta és bántotta", amikor Khan 1997 nyarán - a Diana életét kioltó tragikus párizsi autóbaleset előtt alig néhány hónappal - véget vetett kapcsolatuknak. Monckton szerint Diana a szívsebész oldalán képzelte el jövőjét, és egyértelműen hozzá akart menni feleségül.

A barátnő szerint Dodi Fayed, Mohamed Fayed brit-egyiptomi mágnás fia - aki Dianával együtt halt meg a párizsi szerencsétlenségben - csak arra kellett, hogy elterelje a hercegnő figyelmét a Khannal történt szakítás okozta fájdalomról.

Diana mostohaanyja, Raine Spencer ugyanakkor azt mondta a londoni felsőbírósági tárgyaláson, hogy a hercegnő és Dodi Fayed "nagyon is szerelmesek voltak" egymásba, és "igen valószínű", hogy összeházasodtak volna.

Ugyanezt állítja az idősebbik Fayed, a párizsi Ritz szálló és a világhírű londoni luxusáruház, a Harrods tulajdonosa, aki szerint fia és Diana éppen az eljegyzés bejelentésére készült, amikor a végzetes baleset érte őket.

Diana és Dodi rövid kapcsolata annak idején sokkal nagyobb nyilvánosságot kapott, mind a hercegnőnek a szívsebésszel folytatott románca, pedig ez utóbbi jóval tovább tartott, és a pár időnként élt is együtt, hol Khan londoni luxuslakásában, hol Diana rezidenciáján, a Kensington-palotában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását