2024. április 25. - Márk

Gyerekek az Operában

Összesen mintegy 3 ezer óvodást és alsó tagozatos általános iskolást, köztük halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket lát vendégül december 19-én és 21-én a Magyar Állami Operaház - közölte Várkonyi Judit, az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.
2007. december 17. hétfő 09:17 - Hírextra

Az Operaház előtti fenyőfaállítás hagyománya több évnyi szünet után tavaly kezdődött újra. Az idei nagy karácsonyi ünneplés 19-én reggel, a ház előtti hatalmas karácsonyfa hivatalos felavatásával kezdődik, amikor az operaházi zenekar rézfúvósai fanfárt fújnak a feldíszített fa körül.

Várkonyi Judit tájékoztatása szerint mindkét napon két alkalommal adnak karácsonyi műsort az Operaház színpadán. A gyerekek csokoládét és CD-t kapnak, miután megnézték a balett-és operarészletekből, zenekari művekből összeállított műsort.

A december 19-i előadásokra az Ifjú Operabarátok Köre, 21-ére pedig az Operaház szervezési osztálya kétszer másfélezer óvodás és alsó tagozatos gyermeket hívott meg vidékről és Budapestről.
A meghívottak között halmozottan hátrányos helyzetű, valamint enyhén értelmi fogyatékos gyerekek is vannak. A pedagógusok és intézmények olyan szívesen fogadták az Operaház meghívását, hogy szinte pillanatok alatt megszervezték a buszokat és az utazást - tette hozzá a referens.

Elmondta, hogy a paksi családsegítő központ szervezésében 21-én érkező gyermekek először járnak a dalszínházban, de közülük többen Budapestre sem jutottak még el. Aznap főként a főváros környéki településekről, például Sóskútról, Tárnokról és Pusztazámorról érkeznek alsó tagozatosok.

A VIII. kerületből is várnak vendégeket az egyik, főként roma gyerekeket tanító iskolából, de siófoki és pesti óvodáscsoportok is elfogadták a meghívást.

Várkonyi Judit hangsúlyozta, hogy az Operaház maradandó, életre szóló karácsonyi ajándékot kíván nyújtani a gyerekeknek: a művészettel, a zenével és a tánccal való közvetlen találkozás talán első, de mindenképpen egyedi emlékét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását