2024. április 24. - György

Gusztos már egy hete csak a Gárdára gondol

A Magyar Gárda és az utóbbi időszak félelemkeltő akcióinak elutasításáról beszélt az SZDSZ-es Gusztos Péter napirend előtt. A politikus a Magyar Gárdára utalva hangsúlyozta: az SZDSZ nemet mond erre az alakulatra és a mögötte álló szándékokra, és elvárja,
2007. december 17. hétfő 17:00 - Hírextra
Mellőzve azt a "kétlelkű, kétfenekű beszédet", ami Magyarországon megszokott a szélsőjobbal kapcsolatban.

Gusztos Péter kitért a Fidesz elnökének hétvégi interjújára, amelyben Orbán Viktor azt mondta, hogy a Fidesz "el van határolódva" a Magyar Gárdától. Az SZDSZ-es politikus szerint azonban egyetlen pártelnök sem csaphatja be ezzel a közvéleményt, amikor pártja az önkormányzatokban több helyen elfogadja a Magyar Gárdát alapító Jobbik támogatását.

Az SZDSZ ügyvivője Csintalan Sándor megverése és a Kóka János házára dobott Molotov-koktél kapcsán azt mondta: reméli, hogy az utóbbi időben tapasztalt félelemkeltő akcióknak nem engednek a kormánypárti politikusok, és megszavazzák a parlament előtt lévő fontos törvényeket.
Nem szabad, hogy bárki azt mérlegelje, dobnak-e a házamra Molotov-koktélt, vagy jön-e a Jobbik a házamhoz tüntetni, vagy milyen következménye lesz, ha vállalok egy döntést, ami ellen sokan tiltakoznak - fogalmazott.

Takács Albert igazságügyi miniszter azt mondta: sajnálja, hogy a fizikai és a szellemi erőszak újabb jelenségeivel kénytelen szembesülni a magyar társadalom.

Szerinte ezeknek a félelemkeltő akcióknak az a céljuk, hogy tovább növeljék a társadalomban meglévő feszültségeket. A közvélemény "megdolgozása" zajlik, hogy a társadalom tartsa természetesnek a félkatonai alakulatokat és a gyűlöletbeszédet.

Ugyanakkor hangsúlyozta: a demokratikus politika elutasítja az erőszak minden formáját, és az arra való szimbolikus utalást is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását