2023. április 1. - Hugó

A rendőrök továbbra is nyomoznak pénzmosási ügyekben

Egy őszi törvénymódosítás január elsejétől a rendőrségtől a vámőrség hatáskörébe sorolta a pénzmosás nyomozását; Bencze József országos rendőrfőkapitány szerint azonban a rendőrök jövőben is nyomozhatnak pénzmosási ügyekben - írta a hétfői Népszabadság.
2007. december 17. hétfő 08:53 - Hírextra

Az országos rendőrfőkapitány a lapnak elmondta: a Nemzeti Nyomozó Irodán belül létre kívánja hozni a pénzügyi visszaélések elleni önálló osztályt (szükség esetén ez az egység nyomozhatna a pénzmosási ügyekben is), amely a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének hasonló nevű osztályával és a bankokkal együttműködne, reményei szerint az eddiginél hatékonyabb rendőri fellépést tenne lehetővé a gazdasági bűnözés ellen.

Bencze önálló, korrupcióellenes osztály felállítását is tervezi, s mint fogalmazott, "lesznek nagy ügyek is". A főkapitány szerint ugyanis túlságosan kevés korrupciós ügyre derül fény Magyarországon ahhoz képest, hogy a Transparency International 180 országra kiterjedő korrupciós vizsgálata szerint hazánk a közepesen korrupt nemzetek sorába tartozik. Még tarthatatlanabb a helyzet akkor, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az ismertté vált korrupciós esetek zömét a "közlekedési ügyek" alkotják - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását