2024. május 14. - Bonifác

300 millióval támogatják a fogyatékosokat

Dr. Lamperth Mónika közel 300 milliós támogatásról döntött a fogyatékossággal élő személyek életminőségének javítására. A kormány 2007. december 12-i ülésén elfogadta dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter előterjesztését.
2007. december 17. hétfő 17:50 - Hírextra
A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 14 éve működtet a gyermekek hívásait fogadó, professzionális segély-telefonvonalat napi 8 órában. A Magyarországról az ENSZ és az Európai Unió által készített országjelentések elvárásként említik a gyerekek segélyhívásait 24 órában fogadó szolgálat megvalósítását, amely az eddig működő Kék Vonal fejlesztését teszi szükségessé. A minisztérium 16 millió forintos támogatása a Kék Vonal Gyermek és Ifjúsági Telefonszolgálat fejlesztését, 24 órás, teljes körű elérhetőségének megvalósítását szolgálja.

Magyarországon jelenleg megközelítőleg 60 ezer ember él autizmus spektrum zavarral, és mivel a felismert esetek száma évről évre emelkedik, nőtt a magas színvonalon képzett szakemberek iránti igény. Az Autizmus Alapítvány a szociális tárca 25 millió forintos támogatásával kidolgozza a gyógypedagógus-képzésből hiányzó "Autizmus Spektrum Zavarok Pedagógiája" felsőfokú szakirányú továbbképzés beindításához szükséges tananyagokat, illetve beszerzi a szükséges eszközöket.

A minisztérium 52 millió forintos támogatással járul hozzá a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány munkájához, amely során a szervezet hiánypótló módon felméri a hazai kora-gyermekkori intervenciós szolgáltatók számát, működési körét és annak tartalmát, eredményességét, valamint módszertani anyagot dolgoz ki az intervenciós hálózat és a szolgáltatások fejlesztésére, az alkalmazandó szakmai protokollokra.

Dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter döntött a "Fogyatékos személyek országos és regionális szervezeteinek támogatása", a "Segítő kutya kiképzés támogatása", az "Országos nézettségű TV műsorok feliratozásának támogatása" és az "Augmentatív és alternatív kommunikációt segítő eszközök kölcsönzésének támogatása" címen meghirdetett pályázat nyerteseiről is. A miniszteri döntéssel közel 300 millió forintot fordít a tárca a fogyatékossággal élő személyek életminőségének javítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását