2024. május 18. - Erik, Alexandra

Virrasztanak a TBmentők

Virrasztással tiltakoznak az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvénytervezet ellen a TB mentők, vagyis a Humanista Mozgalom, Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Védegylet. A szervezetek képviselői vasárnap este nyolc órától másnap re
2007. december 16. vasárnap 07:05 - Hírextra
A társadalombiztosítás, az egészségügy egy emberi jog, nem egy privilégium, és mint ilyen, nem lehet üzlet tárgya. Ennek a garanciája, hogy az állam vállal felelősséget érte, ha nem jól csinálja javítsa meg - mondta a Független Hírügynökségnek Szigeti Balázs, a Humanista Mozgalom szóvivője. Hozzátette: minden erőszakmentes eszközzel azért küzdenek, hogy a képviselők december 17-én mondjanak "nem"- et a mostani törvénytervezetre.

A TB Mentők, azaz a Humanista Mozgalom, Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Védegylet az egészségbiztosítás magánosítása ellen virrasztással tiltakoznak vasárnap este nyolc órától másnap reggel nyolcig a Képviselői Irodaház melletti Olimpiai Parkban. Azért virrasztanak, hogy ébren tartsák a képviselők lelkiismeretét - fogalmazott a szóvivő.

Szigeti Balázs elmondta: egyelőre nem tudják, hogy mennyien vesznek részt a virrasztáson. Az esemény egyébként úgy kell elképzelni, hogy körülbelül húszan, faszenes grillek mellett melegednek, beszélgetnek és valószínű filmeket is levetítenek erőszakmentes társadalmi megmozdulásokról, szervezetekről - tette hozzá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását