2024. április 26. - Ervin

Tanóra a Fővárosi Önkormányzat előtt

Körülbelül háromszáz tanár, diák és szülő demonstrál hétfő délután három órától a Fővárosi Önkormányzat Városház utcai épülete előtt. A tüntetők a szakképzési reform ellen tiltakoznak, ezúttal rendhagyó módon: a képzési ágak egy-egy képviselője rögtönzött
2007. december 16. vasárnap 13:21 - Hírextra
Az érdeklődők egyebek mellett áruismereti kurzuson, illetve is egészségügyi gyorstalpalón részt vehetnek - mondta el a Független Hírügynökségnek a Pedagógusok Szakszervezetének budapesti titkára, Jurcsó Istvánné.

A megmozdulás apropóját az adja, hogy a Fővárosi Oktatási Érdekegyeztető Tanács (FOÉT) hétfői ülésén tárgyal arról, hogy az összevonások után fennmaradt középiskolák milyen osztályokat indíthatnak a következő tanévben. Jurcsó Istvánné szerint a főváros elhamarkodottan ítélt akkor, amikor az idén 19 intézmény bezárásáról döntött, hisz sok esetben nem tudni, hogy a diákok beférnek-e egyáltalán a jogutód iskolába, és mekkora többletterhet jelent nekik, hogy a fél várost át kell utazniuk iskolába menet.

A főváros november végén összesen 12 Térségi Integrált Szakképző Központ létrehozásáról döntött, a többi iskolában csak alapozó elméleti képzés folyik majd. A szakszervezet - és a szülők - szerint félő, hogy a szakképzés átalakítása az oktatás színvonalának a rovására megy, ezért a hétfői demonstráción egy különleges bábjátékkal fejezik ki aggodalmukat, amelyben a reform bevezetésében közreműködő fővárosi szakembereket "figurázzák ki" - mondta a PSZ budapesti titkára.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását