2024. április 25. - Márk

Szex a metróban

A francia nemzeti könyvtárnak (BNF) a hónap elején megnyílt, csak 16 éven felüliek által látogatható erotikus kiállítása az év végi ünnepek idején fellebbenti a leplet csábos titkairól - a párizsi metróban.
2007. december 16. vasárnap 21:49 - Hírextra
A francia nagyközönség számára a nemzeti könyvtárban csak "pokolnak" nevezett zárt részleg egyfajta mítosszá vált. A legenda és a valóság közti különbséghez mérhető ambícióval nyitotta meg a nagy presztízsű intézmény a hónap elején az Eros au secret (A titkolt Erosz) című kiállítását, hogy lerántsa a leplet a nagyközönség előtt arról a titkos gyűjteményről, amelyben több mint másfél évszázadon át zárták el "a jó erkölcsökkel ellenkező" könyveket, rajzokat, metszeteket és fotókat. A március 2-ig megtekinthető tárlatot azonban csak 16 éven felüliek látogathatják. A Párizsi Közlekedési Vállalat (RATP) jóvoltából azonban most bárki számára fellebentik a leplet, ha az illető a megfelelő metróvonalon utazik.

A "különleges érzéki tapasztalat" megélésére az erotikus kiállítás - amely a BNF-be tömegeket vonz - a központi, 10-es metróvonalnak egyik állomásán, a Croix-Rouge (Vöröskereszt) megállóban is jelen lesz hétfőtől január 15-ig. Ez az állomás azonban a második világháború óta nincsen használatban. Hatvan éve a szerelvények áthaladnak, de nem állnak meg ezen az állomáson, és nem fognak megállni ezúttal sem.

Az áttetsző lepellel borított, 4x3 méteres óriásplakátokkal kitapétázott és vörös neonfénnyel megvilágított megállóban a metró a kiállítás ideje alatt lelassul, és a szerelvény érkezése keltette széllel fellibbenő fátylak mögött az utasok egy-egy részletet pillanthatnak meg a felnagyított szuggesztív fotókból, rajzokból, szövegekből és bélyegekből.

A metrókiállítást ugyanaz a C-Album kreatív műhely tervezte, amely a BNF tárlatán is dolgozott. Laurent Ungerer grafikus szerint ezúttal arra törekedtek, hogy egyfajta hallucinációszerű, elillanó flash-effektust keltsenek az utasokban 6,9 másodperc alatt. Ennyi ideig tart ugyanis a metró áthaladása a megállóban.

Három nagy rózsaszín X, amely esténként a BNF külső falára kivetítve hirdeti a könyvtár erotikus kiállítását, a metrómegállóban is látható lesz, hogy így csábítsa az utasokat a gyűjtemény alaposabb megismerésére. A 10-es vonal metrószerelvényeiben pedig a szokásos versidézetek helyett ezúttal az 1864-ben megjelent Modern Erotikus Szótárból olvasgathatnak erotikus gondolatokat ébresztő rejtélyes címszavakat az ötletgazdák reményei szerint várhatóan nem unatkozó utasok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását