2024. május 6. - Ivett, Frida

Karácsonyi műszak

Hétfőn az Alkotmánybíróság az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény alkotmányosságát vizsgálja meg, majd határozat készül a rádiózásról és a televíziózásról szóló törvény alkotmányosságával összefüggésben, valamint megvizsgálják az általános for
2007. december 16. vasárnap 06:41 - Hírextra
Egy indítványozó a szabálysértésekről szóló törvénynek azt a részét támadja, amelyik lehetővé teszi a "tárgyalás nélküli" döntést is. Először kerülnek az alkotmánybírák elé a köztársasági elnöknek azok az indítványai, amelyekben Sólyom László még ki nem hirdetett törvények alkotmányellenességének előzetes vizsgálatát kéri.

Kedden tárgyalja a taláros testület a közjegyzőkről szóló törvény alkotmányellenességét vizsgáló határozattervezetet. Szóba kerül az Alkotmánybíróság ülésén a polgári törvénykönyv egyes részleteinek alkotmányosságával kapcsolatos határozattervezet, és megtárgyalják a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának szabályairól szóló törvény alkotmányosságát vitató indítványt is.

Az Alkotmánybíróság a december 17-18-ai teljes ülése után legközelebb január 7-én és 8-án tanácskozik majd.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását