2024. április 23. - Béla

Spam-es e-mailek

A 2007-ben elküldött elektronikus levelek közel 95 százaléka spam - levélszemét volt - áll egy számítástechnikai biztonságra szakosodott cég tanulmányában, amelynek az eredményeit a héten tették közzé.
2007. december 14. péntek 10:40 - Hírextra

A reklámcélú kéretlen levelek özöne a korlátozásukra tett erőfeszítések ellenére robbanásszerűen megnőtt a ez elmúlt években a Barracuda Network Inc. kaliforniai székhelyű cég szerint.

Az Egyesült Államokban a 2004-ben elfogadott, kéretlen üzenetekre vonatkozó jogszabály értelmében büntetéseket szabtak ki a levélszemét küldőire; ekkor a spam aránya még mintegy 70 százalék volt.
A "spamháború" végtelen küzdelem a kéretlen üzenetek küldői és a biztonsági rendszerek értékesítői között - mutatott rá Dean Drako, a Barracuda igazgatója.

Ez utóbbiaknak olyan rendszereket kell kidolgozniuk, amelyek napi huszonnégy órában ellenőrzik az internetet és azonnali védelmet kínálnak.

A Barracuda tanulmánya során több mint egymilliárd üzenetet vizsgált át, amelyet naponta kapott világszerte ötvenezer ügyfél.

A Barracuda szerint a kéretlen üzenetek küldői személyazonosságukat ügyesen álcázzák azzal, hogy idegen honlapokról, blogokról vagy számítógépekről küldik el a spamokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását