2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Széfek a kórházakban

Páncélszekrényekkel szerelik fel a kórházakat -erről döntött az egészségügyi miniszter. Február 15-től minden ágyhoz tartozik majd egy széf, ahová a betegek az értékeiket betehetik. Horváth Ágnes elmondta, hogy a 70 ezer trezor beszerzése 600 millió forin
2007. december 14. péntek 14:54 - Hírextra
A szaktárca vezetője szerint a személyes széfekre azért van szükség, mert a kórházi lopások értéke idén az első 10 hónapban már elérte a 100 millió forintot, de a rendőrségre be nem jelentettekkel együtt év végére akár 150 millió forint is lehet. Hozzátette: a nagy számú lopások miatt számos intézmény kényszerült arra, hogy korlátozza a látogatási időt, ami sérti a betegjogokat. A páncélszekrények erre a problémára is megoldást nyújthatnak.

A kórházi ágyakhoz tartozó kis, személyes széfeket a betegek egy kóddal zárhatják majd, így a széf kulcsát sem tulajdoníthatják el tőlük. Egy ilyen trezor ára 8-9 ezer forint, a 70 ezer magyar kórházi ágyhoz tartozó széfek beszerzési költsége tehát 600 millió forint körül van.

Az összeget a társadalombiztosítás idei megtakarításaiból kapják az intézmények azon a 20 milliárd forinton felül, amelyről még szeptemberben döntött az egészségügyi kormányzat. Horváth Ágnes elmondta, a kórházaknak juttatott 20 milliárd forint utolsó 5 milliárdos részletét napokon belül utalják át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását