2024. május 5. - Györgyi

Capellot jól megfizetik

Fabio Capello hivatalos kinevezése még várat magára, az angol labdarúgó szövetség (FA) pénteken véglegesíti a megállapodás részleteit. Az AC Milan, a Juventus és a Real Madrid korábbi trénere sajtóértesülések szerint évi hatmillió fontot (közel 2,2 milliá
2007. december 14. péntek 15:01 - Hírextra
Néhány FA bizottsági tag nyomást próbál gyakorolni Capellóra, hogy a menedzser a kizárólag olaszokból álló segítő csapata - benne Franco Baldini pályaedző és Franco Tancerdi kapusedző - mellé legalább egy angol szakembert is alkalmazzon. Az FA erre a posztra legalkalmasabbnak Stuart Pearce-t, az U21-es csapat trénerét, vagy a volt angol válogatott Alain Shearert tartja.

Cappello a második külföldi szakember lesz a nemzeti csapat kispadján. 2001 és 2006 között a svéd Sven-Göran Eriksson irányította a válogatottat.

Miután a szigetországi együttes nem jutott ki a jövő évi osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra, az olasz menedzser első tétmérkőzése csak a vb-selejtezők kezdetén, 2008 szeptemberében lesz.

Bár Capello hivatalos beiktatása még nem történt meg, a brit edzők máris kritizálják az FA választását.

"Amikor Eriksson keze alatt játszottam, még normálisnak találtam, hogy külföldi edző irányít minket, mostanra azonban megváltozott a véleményem!" - mondta Gareth Southgate, a Middlesbrough trénere. "Csakis angol szakembernek szabadna az angol együttest irányítania!"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását