2024. április 18. - Andrea, Ilma

Ki lesz az Év sportolója?

Az öttusázó Horváth Viktor, a vívó Kulcsár Krisztián és a gyorsaságimotoros Talmácsi Gábor közül kerülhet ki az 50. Év sportolója.
2007. december 12. szerda 13:19 - Hírextra

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 1958 óta tartó választásán ez a három sportoló került dobogóra, a sorrendre, így a győztes személyére minden kategóriában december 19-én, a Sportcsillagok Gálaestjén derül fény - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

A nőknél a triatlonos Csomor Erika, a kajakos Kovács Katalin és a teniszező Szávay Ágnes került az első háromba.

A csapatoknál a Kozmann György, Kolonics György kenupáros, a női asztalitenisz-válogatott és a férfi kardcsapat van harcban az első helyért.

A szövetségi kapitányoknál Angyal Zoltán (kajak-kenu), Kemény Dénes (vízilabda) és Nébald György (vívás), míg az edzőknél Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak-kenu), Kuharszky Zoltán (tenisz) és Kulcsár Győző (vívás) dobogós.

Pajor-Gyulai László, az MSÚSZ elnöke elmondta, a voksolás idén ismét kétlépcsős, a beérkezett szavazatokat december 17-ig lehet módosítani az úszók rövidpályás Európa-bajnoksága és a női kézilabda-vb miatt.

Dobor Dezső, a szervezőbizottság vezetője arról számolt be, hogy öt olyan sportújságíró van, aki már az első, 1958-as szavazáson is részt vett: Boskovics Jenő, Csőke József, Szepesi György, Vad Dezső és Vándor Kálmán.

A gálaestre meghívót kaptak az elmúlt 50 év díjazottjai, így ott lesz az első férfi győztes, Polyák Imre birkózó, valamint a legtöbbször élen végzett Egerszegi Krisztina úszó (7) és Balczó András öttusázó (8).

A sajtótájékoztató keretében került sor a Fogyatékosok Országos Nemzeti Szövetsége (FONESZ) legjobbjainak díjazására, valamint két emlékdíj kiosztására. Utóbbit Puskás Ferenc és Papp László kapta posztumusz, ők politikai okokból nem szerepeltek az Év sportolói választás legjobbjai között. Puskás Ferencné a díjat az Aranycsapat legendás kapitányának lemezbemutatóján vette át, a háromszoros ökölvívó olimpiai bajnok nevében pedig fia kapta az emlékplakettet.

A FONESZ 2007-es legjobbjai:

férfiak:
1. Holdosi Károly (speciális olimpia, torna)
2. Jánka Sándor (szervátültetett, atlétika)
3. Szekeres Pál (mozgáskorlátozott, vívás)
nők:
1. Hódos Éva (speciális olimpia, tollaslabda)
2. Szalamanov Georginé (szervátültetett, úszás)
3. Dani Gyöngyi (mozgáskorlátozott, vívás)
csapat:
1. Nagy István, Csuti János (szervátültetett, asztalitenisz)
2. Női tőr- és párbajtőrcsapat (mozgáskorlátozottak)
3. Magyar Speciális Olimpia Szövetség kosárlabda-válogatott
edző:
1. Miklósné Malek Erzsébet (speciális olimpia, görkorcsolya)
2. Pécsi Annamária (szervátültetettek, úszás)
3. Feczer Viktor (mozgáskorlátozottak, vívás)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását