2024. május 21. - Konstantin

Visszavonták a támogatást

A jászladányi önkormányzat segítséget kért a térség országgyűlési képviselőjétől és az oktatási jogok miniszteri biztosától, amiért a fenntartásában lévő iskolától az egyszer már megítélt közel 4 millió forintos támogatást az oktatási tárca visszavonta.
2007. december 11. kedd 18:13 - Hírextra
Az önkormányzati fenntartású Móra Ferenc Általános Iskola az úgynevezett képesség-kibontakoztató pedagógiai tevékenység támogatására pályázott, és az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) internetes honlapján elsőször a megítélt támogatások sorában tüntették fel az intézményt - mondta el Dankó István. Ez a lista azonban csak néhány órán keresztül volt olvasható a honlapon, majd adminisztrációs hibára hivatkozva levették, és később már az elutasított pályázatok között szerepelt az iskolájuk neve - tette hozzá.

Az elöljáró tájékoztatása szerint a számukra kedvezőtlen fordulat a szintén Jászladányban működő alapítványi általános iskolában 2007 elején lefolytatott hatósági vizsgálat egyik megállapításának tulajdonítható. Az önkormányzat ugyanis az alapítványi iskola kérésére hozzájárult ahhoz, hogy a vele egy épület lévő Móra Ferenc iskola közötti folyosót lezárják. Az OKM ebből arra következtetett, hogy a folyosó lezárása miatt sérült a Móra Ferenc iskola tanulói esetében az egyenlő bánásmódról szóló törvény követelménye, így a támogatásra beadott pályázatot elutasította - közölte a polgármester.

Dankó István jelezte: a jászladányi önkormányzat az általa sérelmezett ügyben Szekeres Imre országgyűlési képviselőtől, és Aáry Tamás Lajostól, az Oktatási Jogok Miniszteri Biztosától kért segítséget. A megkeresések eredménytelensége esetén azonban jogi útra terelik az ügyet. A polgármester azt állítja, hogy a hivatkozott vizsgálat megállapításáról az önkormányzat nem kapott értesítést, és furcsának tartja, hogy egy másik iskolában lefolytatott eljárásra hivatkozva utasították vissza a támogatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását