2024. július 24. - Kinga, Kincső

Lesz Led Zeppelin világturné?

A kirobbanó sikerű hétfői koncert után világturnét remélnek a Led Zeppelin rajongói. Minden idők legnagyobb hardrock zenekara 27 éve turnézott legutóbb és még egyszer sem koncertezte körbe a világot, a zenekar kiadója azonban hárít.
2007. december 11. kedd 15:41 - Hírextra
A zenekar tagjai viszont többször elszólták magukat: már az első koncertpróba "annyira magával ragadott, hogy úgy érzetem, szívesen csinálnám tovább" - mondta nemrégiben Robert Plant énekes a Q magazinnak.

Szakmai körökben régóta azt beszélik, hogy a fellépés a londoni O2 arénában a "kóstoló" és majd utána kiderül, hogy "zene közben megjött-e az étvágy."

A Led Zeppelin basszusgitárosa, John Paul Jones is így nyilatkozott a Rolling Stone magazinnak: "Az arénakoncert után majd meglátjuk, hogyan tovább". Plant rögtön hozzátette: "Ebből még mindenféle kisülhet, de minél többet pletykálnak egy esetleges turnéról, annál nagyobb rajtunk a nyomás."
A zenekar John Bonham dobos halála, 1980 után csupán háromszor lépett fel. 1985-ben az első Live Aid szuperkoncerten, aztán 1988-ban, a zenekar lemezeit gondozó Atlantic kiadó - amelyet később felvásárolt a Warner - alapításának negyvenedik évfordulóján, és 1995-ben, amikor a banda bekerült a műfaj halhatatlanai közé, a Rock, n Roll Hall of Fame-be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását