2024. május 4. - Mónika, Flórián

A szépészeti beavatkozások jelentendők!

Németországban egyeztetések folynak egy új törvényről, amely kötelezné az orvosokat arra, hogy értesítsék az egészségbiztosítót, ha a páciens azért szorul ellátásra, mert szépségipari beavatkozás - tetoválás, fülbelövés - szövődménye betegítette meg őket.
2007. december 11. kedd 09:15 - Hírextra

Az angol orvosi hetilap, a British Medical Journal jelentése szerint a törvénytervezetet különböző orvosi társaságok és társadalmi szervezetek máris viharosan vitatják. A törvény ugyanis elrendelné, hogy a németországi egészségbiztosítók tagadják meg, ha a páciens által elhatározott, de nem szükséges szépészeti műtétekből, beavatkozásokból származó szövődmények gyógyítási költségeinek fedezését.

A német egészségügyi minisztérium szerint ha a fölösleges, kozmetikai célból végzett operációk komplikációinak kezelését a biztosítók nem fizetnék, az mintegy ötvenmillió euró megtakarítást jelentene az egészségügyi kasszának. Hangsúlyozták azt is, hogy a legfőbb cél, hogy tudatosítsák az emberekben: mindenki önmaga is felelős az egészségéért.

A kozmetikai beavatkozásokat, operációkat jelenleg a német beteg maga fizeti, de az esetleges szövődmények költségeit - melyek egyáltalán nem olyan ritkák, mint ahogyan azt a plasztikai sebészek vagy tetoválók állítják - az egészségbiztosítás kénytelen állni.

Az orvosok az ilyen kezelési költségeket általában csak akkor jelentik a biztosítónak, ha az kötelező, például utcai vagy üzemi baleset, esetleg orvosi műhiba következménye. A Német Orvosszövetség elnöke, Jörg-Dietrich Hoppe máris bírálta a kormány terveit, mert úgy értékelte, hogy ez súlyosan sértené az orvosi titoktartás elvét és gyakorlatát.

"A páciensek nem bízhatnának a doktorban, ha az kiszolgáltatná őket a biztosító társaságoknak" - mondta. A német egészségügyi minisztérium illetékese meglepetéssel fogadta az orvosi szervezetek tiltakozását. "Mi csak igyekszünk az egészségügyi reformot érvényesíteni" - nyilatkozta a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását