2024. április 16. - Csongor

Nem vette meg senki az erotikus festményt

Nem talált új tulajdonosra Szinyei Merse Pál "Erotikus jelenet faunnal és nimfával" című eddig ismeretlen képe az Erdész és Fiai Aukciósház vasárnapi képárverésén . Erdész László galériatulajdonos a Független Hírügynökségnek elmondta: ennek az lehet az ok
2007. december 10. hétfő 07:00 - Hírextra
Szinyei Merse Pál alkotása 22 milliós kikiáltási árról indult és végül nem kelt el. A kép külön tételként indult az aukción, mivel nem szerepelt az árverési katalógusban. Ma már ugyanis alapkövetelmény, hogy egy kép feddhetetlen legyen, közölte Erdész László. Éppen ezért felbukkanása után az aukciósház Szinyei Merse Anna művészettörténészt, a művész monográfusát kérte fel a mű részletes vizsgálatára. A szakvélemény szerint: a kép eredeti. Szinyei Merse Pál 22 évesen, 1867-ben Münchenben készítette az :"Erotikus jelenet faunnal és nimfával" című művet, a "Faun és nimfa sorozat" részeként.

Az erotikus műalkotás régi tulajdonosa, egy ismert műgyűjtő, nem csalódott, ugyanis húsz éve nézi ezt a Szinyei Merse Pál alkotást, és bízik benne, hogy megkeresik majd ajánlatokkal, mondta el kérdésünkre válaszolva a galériatulajdonos.

Az Erdész és Fiai Aukciósház vasárnapi árverése fél milliárdos összkikiáltási árról indult. A 170 tétel csaknem kétharmadát megvásárolták, számolt be a galériatulajdonos, ami azt jelenti, hogy a gyormérleg alapján 220-250 millióval zárt az aukció.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását