2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ingyenes reptér mentőhelikopternek

Mentőhelikopter bázisnak ajánlotta saját repülőterét egy jakabszállás férfi. A használatért ráadásul a mentőszolgálatnak fitzetni sem kellene. A mentőhelikopterek akár ideiglenesen, akár véglegesen is használhatnák a repülőteret, ahol minden adott az üzem
2007. december 9. vasárnap 22:47 - Hírextra
A légimentés két éve húzódik a Dél-alföldön. A bázis Szentesre került, a szaktárca szerint a pénz megvan a felépítésére, tavasszal kezdik is a munkát.

A tulajdonos szerint a jakabszállási repülőtéren minden szükséges technikai és kiszolgálói háttér adott, akár azonnal leszállhatna az első mentőhelikopter.

Csík Imre, a repülőtér tulajdonosa a Független Hírügynökségnek elmondta: a repülőtér mindig alkalmas a fel- és leszállásra, van rádió, telefon, üzemanyag, étterem, szálloda, és olyan hangár, ahol tárolhatnák a helikoptert.

A tulajdonos szerint a repülőtér földrajzi fekvése is kedvező, ezzel azonban a légimentők nem értenek egyet. Ha Jakabszálláson lenne a bázis, Békés megyében nem tudnák biztosítani a 15 percen belüli kiérkezést.

A lefedettségi körök elhelyezkedése egy gondos tervezőmunka alapján alakult ki, tudjuk, hogy 8 helikopterrel 7 állandó bázist tudunk üzemeltetni, ezeket a köröket ha bemozdítjuk, akár keleti-nyugati, észak-déli irányba, akkor jelentősen eltorzulna a rendszer, így Szentes mellett más repülőtér nem alkalmas a feladatra - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Túri Péter, az OMSZ Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója.

A légimentés Dél-alföldi bázisa két éves huzavona után került Szentesre, először idén szeptemberre, majd év végére ígérték a bázis megépítését. Most úgy tudni, tavasszal elkezdődik a munka, és nyáron már leszállhat az első mentőhelikopter Szentesen is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Gall
2007. december 9. 23:30
Ide már mentőszolgálat sem kell!
Túri Úr viszont nincs a helyzet magaslatán! Remélem a napokban hallott nyilatkozata csak nyelvbotlás volt, miszerint -Értelmetlenné válik az újraélesztés a ledermedt eszközökkel!
Túri Úr! fújni-nyomni... tudja hogy kell igaz? Mellesleg mikor várható főorvos csere a régiók élén??
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását