2024. március 29. - Auguszta

Gyertyával emlékeznek az elhunyt gyermekekre

Világszerte gyertyagyújtással emlékeznek az elhunyt gyermekekre vasárnap. Egy brit nonprofit szervezet - a Compassionate Friends (Részvétteljes Barátok) - amerikai tagszervezete tizedik éve szervezi meg a akciót. A gyertyákat helyi idő szerint este hétkor
2007. december 9. vasárnap 13:23 - Hírextra
A non-profit egyesületet Nagy-Britanniában alapította egy lelkész és két házapár 1969-ben. A szülők három nap eltéréssel vesztették el fiaikat ugyanabban a kórházban. Miután értesültek a másik család tragédiájáról, a lelkész segítségével találkoztak, hogy közösen próbálják feldolgozni a tragédiát.

Hamarosan csatlakozott hozzájuk néhány újabb házapár, ekkor megalapították a szervezetet, amelynek célja, hogy segítsen feldolgozni a gyászt azokban a családokban, amelyek elveszítik a gyermeküket. A lelkészt nem sokkal később kinevezték a brit haditengerészet egyik hajójára, így a világot járva számos nagyvárosban indított el hasonló kezdeményezést. Az Egyesült Államokban 1972-ben jegyezték be a helyi tagszervezetet.

1997-ben ez a társaság kezdte el interneten szervezni a gyertyagyújtást. Tíz évvel később, a világ 21 országában emlékeznek meg hivatalosan is az elhunyt gyermekekről, közte Ausztráliában, Ausztriában, Angliában, Franciaországban, Braziliában, Németországban, Lengyelországban, Kenyában és Svájcban. A Compassionate Friends által szervezett eseményhez kapcsolódóan számos más helyszínen is tartanak megemlékezést, így például Magyarországon is, ahol Pécs belvárosában este 7-kor a Szemem Fénye Alapítvány tart gyertyagyújtást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását