2024. április 28. - Valéria

Újra sztrájk

A Budapesti Közlekedési Zrt. négy szakszervezete december 17-én 9 órás sztrájkot tart - értesült az MTI.A munkabeszüntetést a négy érdekképviselet december 17-én üzemkezdettől déli 13 óráig hirdette meg - derül ki a szakszervezetek Antal Attila vezérigazg
2007. december 7. péntek 16:03 - Hírextra

"Az egyeztető tárgyalásokon a munkáltató nem ismeri el a felvetett problémák meglétét és folyamatosan elutasítja javaslatainkat, valamint a tárgyalások közben további létszámleépítéseket jelentett be" - olvasható a szakszervezeti vezetők levelében.

Nemes Gábor, a Cinkota Autóbusz Üzem (Cinasz) szakszervezetének elnöke az MTI kérdésére elmondta: miként november 20-án, ezúttal is a munkakörülmények romlása, a létszámleépítések és a tervezett járatritkítások miatt tartanak munkabeszüntetést.

A szakszervezeti vezető hozzátette: a menedzsment és az érdekképviseletek közti egyeztetés elakadt, amikor a tárgyalások közben a menedzsment újabb leépítéseket jelentett be. Nemes Gábor szerint már a jelenlegi létszám sem elegendő a munkavégzéshez. A Cinasz elnöke arra számít, hogy további BKV-s szakszervezetek csatlakoznak a sztrájkhoz.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese a távirati irodának elmondta: a létszámcsökkentést nem most, hanem még a nyár végén jelentették be, ugyanakkor most állt össze, hogy melyik részlegről milyen dolgozóktól válna meg a társaság.

Regőczi Miklós elmondta: adminisztratív és fizikai dolgozókat terveznek elbocsátani, körülbelül 200-300 főt, fele-fele arányban, járművezetők nincsenek közöttük.

A BKV menedzsmentje szeretné elkerülni a sztrájkot, ezért folytatják a tárgyalásokat az érintett szakszervezetekkel - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását