2024. április 28. - Valéria

Meghosszabbították az őrizetet

A rendőrség 36 órával meghoszabítoták a halottnak hitt brit kenus örizetét, mivel az 57 éves John Darwin további kihallgatását tervezi az egyre szövevényesebb ügyben. A férfi felesége Anne, feltevések szerint a floridai Miamiban van és fontolgatja a hazat
2007. december 7. péntek 20:28 - Hírextra
Brit lapértesülések szerint, földetérésekor az "özvegyet" letartóztatja a rendőrség, de ezt Andy Greenwood főfelügyelő nem volt hajlandó megerősíteni. A nyomozó azt sem árulta el gyanúsítottként vagy tanúként kezelik-e a nőt.

A brit sajtót lázban tartó ügy szerdán robbant ki, miután Daily Mirror című bulvárlap egy fényképet közölt, amelyen Panamában együtt látható Anne és John Darwin. Az 55 éves nő korábban azt állította, hogy férje 2002 -ben eltűnt a tengeren kenuzva. Darwint 2003 -ban hivatalosan is halottá nyilvánítoták, makd idén december elsején a férfi besétált egy londoni rendőrörsre és azt mondta: több éve emlékezetkiesése van. Ezt követően a halottnak hitt Darwint fiai haza vitték, de napokal később letartóztatta a rendőrség a kenust. A nyomozók a világ nyilvánosságához fordultak információért. Több hívást is kapott a hatóság Észak - és Dél-Amerikából, valamint néhány európai országból.

Anne Darwin bevallotta a Daily Mirror- nak, hogy hazugságban élt, és a lapon keresztül kért bocsánatot fiaitól, amiért nem árulta el neik, hogy apjuk nem halt meg. A sokkolt 29 éves Anthony és 31 éves Mark Darwin bejelentette, nem óhajt többé semmiféle kapcsolatot a szülőkkel. Az anya elmondta azt is, hogy férje a fiúk miatt tért haza, mert nagyon hiányoztak neki. Anne szerint John döntött arról is, hogy Panamába költözzenek. A rendőrség azonban vizsgálja azt a verziót is, hogy John Darwin önkéntes feladásával feleségén állt bosszút, amiért a nő csaknem fél millió fontért (mintegy 180 millió forint) eladta ingatlanjaikat, a saját nevére iratta az összeget, majd szakított vele.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását