2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kifizetik a vasutasokat

Új megállapodást kötött a MÁV Zrt. négy reprezentatív szakszervezettel arról, hogy karácsony előtt kifizetik a teljesítményösztönző juttatást az alkalmazottaknak, amelynek mértéke az alapbér másfél százaléka - közölte pénteken a vasúttársaság. Az egyezség
2007. december 7. péntek 20:02 - Hírextra
A MÁV egy éve egyezett meg a reprezentatív szakszervezetekkel az idei évre szóló bérmegállapodásról, ami magában foglalja a teljesítményösztönző juttatást is. Ennek feltétele, hogy az első kilenc hónapban a társaság érje el az előre rögzített gazdálkodási eredményt. Ezek a feltételek nem teljesültek, ezért a MÁV-nak nem lenne módja kifizetni a külön pénzt.

A vállalat vezetése a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal egyeztetve ezért új megállapodást kezdeményezett az érdekvédőknél, hogy a munkavállalók december 20-ig megkaphassák a másfél százalékos teljesítményjutalmat. A cégvezetés bízik abban, hogy az utolsó három hónapban mégis teljesülnek a gazdálkodási feltételek.

Ha a jövő májusban véglegessé váló 2007-es mérlegadatok is azt támasztják alá, hogy a MÁV teljesítménye valóban elmaradt a várttól, a most megelőlegezett pénzt a 2009-es bértárgyalásokon figyelembe fogják venni - mondta a Független Hírügynökségnek Kavalecz Imre sajtófőnök.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását