2024. április 19. - Emma

Kadhafi Párizsba megy

Nicolas Sarkozy francia elnök Párizsban fogadja hétfőn Moamer Kadhafi líbiai vezetőt - jelentette be pénteken a francia elnöki hivatal. A közlemény szerint Kadhafi ötnapos látogatásra érkezik a francia fővárosba, kétszer találkozik Sarkozy-vel, és ellátog
2007. december 7. péntek 16:17 - Hírextra
A francia elnök júliusban járt Líbiában, nem sokkal azután, hogy az afrikai országban szabadon engedtek 6 bolgár egészségügyi dolgozót. Tripoli azzal vádolta őket, hogy szándékosan fertőztek meg HIV-vírussal többszáz gyereket. Nicolas Sarkozy felesége, Cecilia kulcsszerepet játszott a korábban halálra ítélt foglyok kiszabadításában.

Franciország az eset után kereskedelmi és katonai megállapodásokat kötött Líbiával. Párizs vállalta, hogy hadifelszereléseket szállít Tripolinak, és felépít egy atomreaktort az észak-afrikai országnak. A francia ellenzék azzal vádolta korábban a kormányt, hogy a szerződésekkel megvette a 6 egészségügyi dolgozó életét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását