2024. április 27. - Zita

Erősödik a rend és a biztonság

Az év végén megszűnő határőrség országos parancsnoka szerint a rendőrség és a határőrség integrációjával erősödik a közrend és a közbiztonság, ugyanakkor fel kell készülni arra, hogy a schengeni csatlakozással nőhet a határ menti bűnözés. Béndek József er
2007. december 7. péntek 14:15 - Hírextra

A Balassagyarmati Határőr Igazgatóság utolsó éves értekezletét követő sajtótájékoztatón Béndek József azt mondta: nehéz megjósolni, hogy a schengeni csatlakozás után, a határok szabad átjárhatósága miatt, növekszik-e a határ menti bűnözés, "mindenesetre fel kell rá készülni, hogy ha növekszik, akkor lehessen kezelni".
Hozzátette: a határőrök nagyobb része a közrend és közbiztonsági területre kerül át a rendőrség állományába.
Ezt azért nevezte jelentősnek, mert a határőrök megkapják a rendőrség szélesebb jogosítványait, ezzel erősíthető a közrend és a közbiztonság, valamint csökkenthető az eljárások ideje és költsége is.
Úgy fogalmazott: "Természetesen az én kollégáimnak meg kell tanulniuk a rendőri munkát, hiszen abban sok olyan elem van, amit mi még nem csináltunk, de ez fordítva is igaz, a rendőri állománynak meg kell tanulnia a határőrizettel kapcsolatos feladatokat".

A személyes sorsára vonatkozó kérdésre válaszolva, az altábornagy elmondta: egy évre rendelkezési állományba kerül.

Kelemen Attila, a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság megbízott igazgatója közölte: létszámuk már 464-re csökkent. Ebből 286-an a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, 61-en a váci kapitányságon dolgoznak tovább, 15-en a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai lesznek. További 42 kolléga a miskolci gazdasági igazgatóság állományába kerül, 11-en nem fogadták el a felajánlott beosztást, 20 nyugállományba kerül, hatan a prémiumprogramot választották, ketten pedig a központi gazdasági ellátó igazgatóságra kerülnek januártól, 21, betegállományban lévő emberrel még nem tudtak egyeztetni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását