2024. április 29. - Péter

Borat-ságtalan per

Újabb per indult Sacha Baron Cohen brit színész, a Borat című amerikai filmkomédia főszereplője és a mozi producere, a 20th Century Fox cég ellen. A felperes állítása szerint vele azt közölték: arról forgatnak vele dokumentumfilmet, hogy miként tanulják a
2007. december 7. péntek 08:16 - Hírextra
Ezúttal egy Michael Psenicska nevű autósiskolai oktató nyújtott be keresetet a héten a világsikerű film miatt, nevezetesen azért, mert amikor közreműködésre kérték fel a forgatásban, félrevezették a mozi célját illetően.

Ehelyett viszont a játékfilmben kapott tudta nélkül "szerepet": a bajszos kazah álújságíró mellett látható, amint az az autó biztonsági övével viaskodik, vodkával kínálja őt, majd lecsavarja a jármű ablakát, hogy 10 dollárt (1720 forint) ajánljon fel egy arra haladó nőnek, ha az kegyeiben részesíti.

A pereskedőt főleg az háborította fel, hogy a filmen úgy tűnik, mintha ő még bátorította volna "növendékét", és ezért kártérítést követel.

Egy másik perben a Borat producereitől azért követel pénzt két diák, mert a filmen részegen mutatják őket, amint Pamela Anderson egyik szerelmi videóját bámulják.

A szatirikus film egy bajszos, faj- és nőgyűlölő, a homoszexuálisokat elítélő kazah ál-újságíró amerikai kalandozásait mutatja be. 18 millió dolláros költségvetéssel készült el és világsikert aratva eddig 260 millió dolláros bevételt hozott.

Feltehető, hogy ez a kasszasiker is fontos tényező abban, hogy többen utólag ráébredtek: kártérítést illeti meg őket azért, hogy kedvezőtlen fényben mutatták be őket a moziban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását