2024. április 29. - Péter

Flakonsziget a Tiszán

Újabb hulladékszennyezés érkezett Magyarországra, de most nem a Bodrogon át, hanem a Felső-Tisza valamelyik mellékfolyójából mosta be a szemetet az áradás a Tiszába - mondta az MTI-nek Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazga
2007. december 6. csütörtök 16:21 - Hírextra
A Tiszán levonuló hulladék elsősorban műanyag flakonokból áll, az információk szerint jelenleg Dombrád térségében tart és mintegy 30 kilométeres hosszúságban, 15 százalékos fedettséggel úszik a víz felszínén - közölte a szóvivő.

Hangsúlyozta: az előző hulladékszennyezés az ukrán Ung folyó áradása miatt került a Bodrogba, majd a Tiszába.

Csont Csaba azt is lemondta, hogy az újabb szennyezést - hasonlóan az előző esethez - szintén a Kiskörei Vízlépcsőnél, a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Kötikövizig) működési területén távolítják el a folyó felszínéről.

Emlékezetett arra, hogy az eddigi legnagyobb hulladékszennyezés eltávolítása - 2004-ben - Tokaj alatt a Tiszán uszályos mederelzárással történt, akkor 2.400 köbméternyi, körülbelül 400 tonna kommunális hulladékot emeltek ki a folyóból és utána ártalmatlanították.

Megjegyezte: a korábbi árvizek levonulásakor is szinte valamennyi alkalommal előfordult hasonló kisebb-nagyobb szennyezés. "Sajnos általában minden árhullám hoz magával valamennyi hullámtéri szemetet, ami vélhetően illegális lerakókból és az ártéren elhelyezett hulladékokból származik" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását