2024. április 20. - Tivadar

Kormányzati negyed kompromisszum nélkül

A kormányzati épületegyüttes a kijelölt helyen kompromisszumok nélkül elhelyezhető - nyilatkozta az MTI-nek Láng Balázs, a kormányzati negyed projekt kommunikációs vezetője.
2007. december 5. szerda 12:12 - Hírextra

A kommunikációs vezető a Népszabadság szerdai számában megjelentekre reagált, amely szerint az épület túlterjeszkedik a rendelkezésre álló telken. Emlékeztetett arra, hogy a MÁV-val való ingatlanrendezés a kormányhatározat elfogadását követően megtörtént.

A nyertes tervezőknek november 30-ig kellett leadniuk a koncepciótervet, amire sor is került. Ezt jelenleg a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) szakértői vizsgálják - mondta Láng Balázs, hozzátéve: fontos szempont a flexibilitás, a funkcionalitás és a gazdaságos üzemeltetés. Például az az ideális, ha az épületen belül az irodák aránya eléri a 70 százalékot.

Az épület tájolását a tervezők a főváros megbízott főépítészével egyeztették. Ez azonban módosítható a kerületi és fővárosi szabályok keretein belül, illetve a településrendezési szerződésben is. (Ez utóbbit az állam köti a fővárossal, illetve a VI. kerületi önkormányzattal.)

Arra a hírre, hogy az OTP-csoporthoz tartozó Merkantil konzorcium visszalépett a versenypárbeszédtől, Láng Balázs azt nyilatkozta: a versenypárbeszéd lényege, hogy az abban résztvevők száma a tárgyalás előrehaladtával folyamatosan csökken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását