2024. május 3. - Tímea, Irma

Halottnak hitték, most börtönben ül

Letartóztatta a brit rendőrség azt a férfit, aki 2002-ben tűnt el a tengeren kenuzva és a hétvégén került elő. Mint a middlesborough-i rendőrség főfelügyelője, Tony Hutchinson elmondta, az 57 éves John Darwint csalással gyanusítják.
2007. december 5. szerda 14:21 - Hírextra
A matektanárként majd börtönőrként állást vállaló férfi azt állítja, hogy nem emlékszik semmire az elmúlt 7 évből, a legutolsó emléke egy 2000-es norvégiai nyaralás. A férfit 2002-es eltűnésekor nagy erőkkel keresték, de csak összetört kenuját találták meg a partra sodródva.

A halottnak hitt kenust azután vették őrizetbe, hogy a Mirror című brit bulvárlap egy fényképet hozott nyilvánosságra, amelyen nagy valószinűséggel John Darwin és felesége látható Panamában. A 2006-os fotót egy "költözz Panamába" (Move to Panama) elnevezésű ingatlanügynökség internetes oldalán találták, de a rendőrség szerint a fénykép eredetiségének ellenőrzése időbe telik. Anne Darwin 6 hete költözött Panamába, miután közel félmillió fontért eladta a pár angliai ingatlanjait.

Az 55 éves nő brit lapoknak elmondta, hogy bár felvette a férfi halálakor járó életbiztosítási összeget 2003-ban, de jóhiszeműen cselekedett és hajlandó visszafizetni a pénzt. Anne Darwin hangsúlyozta, örül, hogy férje életben van, de nem siet haza emiatt.

A rendőrség egy feljelentést követően anyagi visszaélés gyanúja miatt az utóbbi 3 hónapban újravizsgálta Darwin eltünésének ügyét, de mint a főnyomozó elmondta, ő volt a legmeglepettebb, amikor a férfi a hétvégén besétált egy rendőrörsre.

John Darwin elmeállapotát megvizsgálják, kihallgatása csak ezt követően kezdődik. Egyelőre nem tervezik felesége kiadatási kérelmét Panamából.

A Daily Star című brit bulvárlap értesülése szerint a férfi halottnak nyilvánítása óta hatszor igényelt sikertelenül hitelkártyát és a rendőrség megerősítette, hogy a férfi bankszámláját is használták.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását