2024. április 28. - Valéria

Biztonsági őr fogta el a bankrablót

Pénzjutalmat kapott szerdán az a biztonsági őr, aki előzőleg elfogott egy bankrablót Békéscsabán. A fiatalember, aki nem kívánta nevét felfedni a nyilvánosság előtt, szerdán sajtótájékoztatón vette át az anyagi elismerést Gyurosovics Józseftől, Békés megy
2007. december 5. szerda 17:29 - Hírextra

Benedek Barnabás alezredes, a főkapitányság munkatársa a rablás részleteiről és az előzményekről szólva elmondta: még három héttel ezelőtt tűnt fel az OTP Bank belvárosi fiókjában biztonsági őrként dolgozó férfinak, hogy egy személy gyanúsan viselkedik az általa őrzött pénzintézettel szomszédos Kereskedelmi és Hitelbank fiók előtt.

Az OTP biztonsági őre néhány nappal ezelőtt szintén meglátta férfit, erről tájékoztatta kolléganőjét is. Kolléganője ezután szerda reggel arról értesítette a szemfüles biztonsági őrt, hogy látta Békéscsaba főutcáján a gyanús férfit. Az OTP biztonsági őre ezért elkérte magát a munkahelyéről, és a gyanúsan viselkedő férfi nyomába eredt.

A város sétálóutcájában addig követte, míg a férfi egy másik Kereskedelmi és Hitelbank fiók szomszédságában lévő kapualjban eltűnt.

A biztonsági őr által követett férfi a bankfiók hátsó udvarában megvárta, míg az érkező páncélozott járműből kiszáll a pénzszállító, és egy pénzeszsákkal elindul a bank felé.

A rabló ekkor szigonypuskával rálőtt a pénzszállítóra, aki azt őt ért sokktól térdre ereszkedett, ám nem vesztette el az eszméletét, hanem a fegyveréhez nyúlt. Ettől a rabló megijedt, és elszaladt.

Az OTP Bank lesben álló biztonsági őre azonban felfigyelt a menekülő férfira és üldözőbe vette. A két férfi között kétszer is dulakodás alakult ki, mire a bankfióktól több száz méterre, egy járókelő segítségével leteperték és értesítették rendőrséget.

Az előállított rablóról kiderült, hogy 43 éves debreceni lakos. A férfi parókát, álszakállt és álbajuszt viselt.A támadás és az üldözés során egyébként mind a pénzszállító, mind a rabló és a biztonsági őr könnyben megsérült.

A rendőrség jelentős értékre elkövetett rablás kísérlete bűntettének gyanúja miatt indított a rabló ellen eljárást. A bűncselekményt a büntető törvénykönyv 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti - mondta egyebek mellett Benedek Barnabás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását