2024. május 16. - Mózes, Botond

Kóka pert nyert

Kóka János kedden jogerősen pert nyert a Magyar Nemzet című napilap ellen - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Kárpáti Miklós Ügyvédi Iroda, amely az SZDSZ elnökét a perben képviselte.
2007. december 4. kedd 13:55 - Hírextra

A kommüniké szerint a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Fővárosi Bíróság korábbi ítéletét, amelyben a lapot helyreigazításra és perköltség megfizetésére kötelezték, mert az valótlanul, illetve hamis látszatot keltve híresztelte, hogy Kóka János egy hajón tartott magánrendezvényen számla és áfa nélkül kívánt volna fizetni. A bíróság megállapította, hogy ilyen ajánlatra nem került sor.

A jogerős döntésről szóló információt a liberális párt sajtóosztálya megerősítette az MTI-nek.
Kóka János korábban azért fordult bírósághoz, mert a Magyar
Nemzet és internetes kiadása 2007. június 9-én közölte a "Kóka János az adócsaló miniszter?" című írást. Ebben többek között az szerepel, hogy MDF-közeli források szerint Kóka János volt az a kormánytag, aki étteremben rendezett magánpartiján asszisztensén keresztül felajánlotta az étteremnek, hogy nem kér számlát a fogyasztásról, intézzék azt el számla nélkül.

A Fővárosi Bíróság augusztus végén hozott ítéletében első fokon, nem jogerősen kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását