2024. május 3. - Tímea, Irma

Közmunka program

Közmunka program indításáról döntött a Dél-dunántúli és a Nyugat-dunántúli régióban rendkívüli ülésén a Munkaerőpiaci Alap Irányító Testület szerdán - tájékoztatta a Simon Gábor, a szociális és munkaügyi államtitkára az MTI-t.
2008. augusztus 13. szerda 20:52 - Hírextra
Elmondta, a közmunka program kizárólag azon aktív korú, elsősorban tartósan regisztrált álláskeresők és szociális segélyben részesülők részére biztosít munkalehetőséget, akik a közvetlen környezetükben nem találnak munkát, nem alkalmazzák őket.

Hozzátette: céljuk - az "út a munkába" kormányzati programmal összhangban - hogy a programban foglalkoztatottak legalább fele azok közül kerüljön ki, akik rendszeres szociális segélyben részesülnek.

Simon Gábor beszámolt arról is, hogy a regionális munkaügyi szervezetek olyan monitoring rendszert dolgoznak ki, amelynek segítségével a foglalkoztatottak kiválasztásához szükséges - mintegy 6-7 ezer ember megkérdezése alapján - képet kapnak a rendszeres szociális segélyben részesülők közmunkához való viszonyáról, a felajánlott munkalehetőség elutasításának, elhárításának okairól, indokairól, a futamidő alatti munkafegyelemről.

Ez tapasztalatul szolgál az új – elsősorban a közfoglalkoztatási lehetőségek bővítését célzó - intézkedések országos bevezetéséhez - közölte.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a programban a két régió területén összesen 2480 embert foglalkoztatnak majd.

A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok a kistérségek, amelyek foglalkoztatási szempontból a leghátrányosabb 33, illetve a hátrányos 47 kistérséghez tartoznak - hangoztatta Simon Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását