2024. május 14. - Bonifác

Befejezték a felvásárlást

Az Aptuit, Inc. bejelentette, hogy befejezte az Evotec vegyi és gyógyszerfejlesztési (CPD) részlegének felvásárlását. Az ügylet keretében a társaság globális hálózatába integrál egy gyógyszerhatóanyagokat (API) előállító oxfordi (Anglia) üzemet és egy par
2007. december 4. kedd 14:28 - Hírextra

A két európai fejlesztő és kis kapacitású gyártóüzem csatlakozásával olyan egyedülálló, globális API ellátó lánc létre, amelyben a gyógyszerek kis mennyiségben történő kifejlesztése az Egyesült Államokban és Európában, a kereskedelmi mennyiségek előállítása pedig új, szupermodern indiai létesítményekben történik. Az Aptuit új szolgáltatása a cég több mint 750 gyógyszeripari vállalatból álló ügyfélkörének igényeit elégíti ki.

A felvásárlás bővíti az Aptuit gyógyszerhatóanyag-fejlesztő és gyártó, valamint fiolatöltő- és kiszerelő kapacitásait.

Az Aptuit tovább dolgozik, hogy olyan teljesen integrált, globális gyógyszerfejlesztő vállalattá váljék, amely valóban hatékony elektronikus környezetben működik együtt ügyfeleivel.
Az elmúlt másfél évben stratégiai felvásárlások révén szert tettünk mindarra a kulcsfontosságú szakértelemre, amellyel csökkenthetjük ügyfeleink számára a gyógyszerfejlesztés idő- és költségigényét, valamint megvalósíthatjuk célunkat, egy hatékony, integrált globális hálózat létrehozását. A mostani felvásárlás fontos lépés e hálózat teljes kiépítése felé – mondta Michael A. Griffith, az Aptuit alapító vezérigazgatója. – Miközben az élettudományokra támaszkodó iparág fejlődik, folyamatosan vizsgáljuk, hogy milyen módszerekkel kell tökéletesítenünk a gyógyszerfejlesztés folyamatát, és olyan jövőorientált megállapodásokat kötünk és partneri kapcsolatokat alakítunk ki, amelyek mind mostani ügyfeleink, mind termékeik élettartama szempontjából előnyösek.”

Griffith így folytatta: Ha világcéggé akarunk válni és teljes körű szolgáltatásokat akarunk nyújtani az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában, mindenekelőtt jó időben fel kell ismernünk a piaci igényeket. A gyógyszerfejlesztési folyamat állandó tökéletesítése közben továbbra is arra törekszünk, hogy cégünkhöz csábítsuk, kiképezzük és megtartsuk a tehetséges szakembereket, és olyan infrastruktúrát hozzunk létre amely sokszínű és népes ügyfélkörünk igényeit a legjobban kielégítik. Azt is felismertük, hogy az adatok megszerzésének, tárolásának, elemzésének és elektronikus környezetben történő bemutatásának technológiája és képessége cégünk fennmaradásának előfeltétele, ezért a jövőben is az egész hálózatban beruházunk ezek fejlesztésébe.”

Paul McGee, aki az Evotec vegyi fejlesztésekért felelős oxfordi alelnöke volt, a jövőben pedig az oxfordi részleg vezetője lesz, ekképp nyilatkozott: Nagy örömmel tölt el, hogy az Aptuit meglevő és reménybeli ügyfelei pozitívan, érdeklődve reagáltak arra, hogy a cég szakértelmének bővítésével törekszik a gyógyszerfejlesztési eljárás tökéletesítésére. Az Aptuit hálózatának más részlegeivel együttműködve már eddig is több javaslatot tettünk az ügyfeleknek. Nagyon örülök, hogy a két társaság hosszú távú szállítási szerződése alapján tovább dolgozhatok az Evotec kimondottan érdekes termékportfoliójának fejlesztésén.”

Amióta az Aptuit bejelentette az Evotec CPD üzletágának felvásárlását, erőfeszítéseit arra összpontosította, hogy összehangolja:

- a CPD üzletágat a meglevő, szilárd állapotú vegyszerekkel foglalkozó, gyógyszerformáló és gyártó létesítményeivel, különös tekintettel a West Lafayette-i (Indiana), szilárd vegyszerekre szakosodott kiválósági központjára;

- a kis molekulájú gyógyszerhatóanyagokat fejlesztő európai laboratóriumokat, kilo” laboratóriumokat és kísérleti üzemeket az Aptuit globális hálózatával, köztük a Missouri állambeli Harrisonville-ben és Kansas Cityben, valamint az indiai Hyderabadban meglevő létesítményekkel. Ez lehetővé teszi, hogy az Aptuit mindhárom nagy térségben elősegítse a gyógyszerhatóanyagok kifejlesztését, nagyüzemi előállításra történő előkészítését és gyártását;

- a CDP üzletág klinikai méretű parenterális töltő és kiszerelő üzemeit, beleértve a két liofilizációs termékcsoportot, a Kansas Cityben működő töltő, kiszerelő és liofilizációs kapacitásaival. Ennek köszönhetően a cégnek jelentős kapacitása lesz a gyógyszerfejlesztés egyik leggyorsabban növekedő, legmozgalmasabb területén.

A vegyi és gyógyszerfejlesztési részleg fejlesztésével hozzájárulunk biotechnológiai és gyógyszeripari ügyfeleink szükségleteinek kielégítéséhez, hiszen olyan képességekkel ruházzuk fel őket, amelyekkel a gyógyszerfejlesztés egész vertikumában támogatni tudják a sajátos igények kielégítését” – mondta Jorn Aldag, az Evotec elnök-vezérigazgatója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását