2024. április 27. - Zita

A környezetvédelemről tanácskoznak

Mintegy 500 résztvevőt várnak Európából és a tengerentúlról arra a maga nemében kiemelkedő eseményre, amelynek célja a párbeszéd elősegítése a szakemberek között, valamint új piaci lehetőségek feltárása a környezetvédelmi technológiai szektorban.
2007. december 4. kedd 10:57 - Hírextra

Envietech címmel Európában először rendeznek kongresszust 2008. január 31-e és február 1-je között Bécsben a környezetvédelmi technológia és a megújítható energiák tárgyában, és az eseményre egész Európából, valamint a tengerentúlról várnak környezetvédelmi szakembereket. Az osztrák környezetvédelmi minisztérium védnökségével megrendezendő kongresszus célja, hogy a különböző szakértői fórumokon és a velük párhuzamos kereskedelmi kiállításon átfogó képet adjon a környezetvédelmi és energiatechnológiai szektor legújabban kifejlesztett termékeiről, irányzatokról és problémamegoldó módszerekről.

Az Envietech célja egy olyan vezető európai esemény rendszeres megrendezése a környezetvédelmi technológiák és a megújítható energiák területén, amellyel fenntartható módon erősítik ezt a növekedési piacot. Példának okáért ez a szektor csak Ausztriában évente négymilliárd eurós piaci értéket és 7,5 százalékos növekedést generál. Az egész Európai Unióra vonatkozóan a piaci érték eléri a mintegy 230 milliárd eurót. Az Envietech 2008 azért, hogy további lendületet adjon a szektornak, és ezzel egy időben megoldási lehetőségeket kínáljon a környezet és az éghajlat megóvásához, átfogó képet fog adni a környezetvédelmi technológia és a megújíthatóenergia-szektor legújabb termékeiről és szolgáltatásairól.

Ezenkívül szakértők előadásokat tartanak két egy időben rendezendő kongresszusi fórumon, de elég sok lehetősége lesz a résztvevőknek arra is, hogy személyes üzleti találkozókon szemtől-szemben találkozzanak egymással. Ugyancsak megrendezik az ökoinnováció negyedik európai fórumát, amely az Envietech keretén belül a világpiaci lehetőségek felkutatásával foglalkozik. A kereskedelmi kiállításon bemutatják a legmodernebb fejlesztéseket és megoldásokat a vízgazdálkodás, a szennyvízkezelés, a megújítható energiák, a szolgáltatások és technológiai transzferek területén.
Az Envietech 2008 kongresszust közösen rendezi az osztrák környezetvédelmi minisztérium, a bécsi Austria Center (ACV), a Gabonatudományi és -technológiai Nemzetközi Szövetség (ICC), az Eco World Styria (ECO), az Osztrák Környezetvédelmi és Technológiai Társaság (ÖGUT), a környezetvédelmi technológiai hálózat (WKO) és Bécs városa. A kongresszusra és a kereskedelmi kiállításra az üzleti, az ipari és a pénzügyi szolgáltatások szektorából, egész Európa és a világ országaiból, az önkormányzatoktól és a civilszervezetektől várnak résztvevőket. December 15-éig beérkező kérelem ellenében kedvezményes áru belépőjegy kapható a kongresszusra. További információ olvasható a www.envietech.at című honlapon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását