2024. május 6. - Ivett, Frida

Sirman Ferenc jogsiját bevonták az osztrákok

Gyorshajtás miatt bevonták a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkárának jogosítványát vasárnap Ausztriában; Sirman Ferenc elismerte a gyorshatást. A szaktárca közleményt adott ki azt követően, hogy az APA osztrák hírügynöks
2007. december 3. hétfő 07:08 - Hírextra
Az osztrák rendőr-főkapitányság közleménye szerint a diplomata 171 kilométeres óránkénti sebességgel haladt az A2-es déli autópályának egy olyan szakaszán, ahol a megengedett maximális sebesség óránként 100 kilométer. Az eset Graztól délnyugatra, Pirka körzetében történt. A diplomata ellen a rendőrség feljelentést tett.

Az FVM közleményében azt írta, hogy a szakállamtitkár egy ausztriai programjáról tartott hazafelé az A2 autópályán, amikor bemérték, és megállították. A szabálysértés tényét elismerte, és a helyszíni eljárás során kiszabott 330 euró pénzbírságot tudomásul vette.

A rendőröktől kapott tájékoztatás szerint a pénzbírságot a grazi rendőrségen hétköznap befizetheti, és ezt követően visszakapja jogosítványát. Az intézkedés után a gépkocsit a szakállamtitkárral együtt utazó munkatársa vezette haza.

A szaktárca közölte azt is: Sirman Ferenc sajnálja az esetet. Mint írták, a szakállamtitkár "a jó minőségű autópályán a csendes vasárnap délelőtti forgalom mellett nem érzékelte a sebesség túllépését".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását