2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megújul az MTI

Újabb ötéves elnöki megbízatásának első munkanapján, hétfőn, összmunkatársi gyűlésen tájékoztatta a Magyar Távirati Iroda dolgozóit a következő időszakra vonatkozó elképzeléseiről Vince Mátyás.
2007. december 3. hétfő 13:20 - Hírextra
Vince Mátyás közölte, hogy 25 oldalas, győztes pályázatának teljes szövege minden MTI-dolgozó számára elérhető lesz a nemzeti hírügynökség intranetes hálózatán.

A pályázat egyik vezérgondolataként az elnök kiemelte: a következő öt évben még hangsúlyosabbá kívánja tenni az MTI közszolgálati jellegét, mindenekelőtt e téren igyekszik piaci versenytársaival összehasonlítva többet nyújtani előfizetőinek. Ebben a szellemben újul meg 2008-ban az MTI internetes megjelenése; a tervezett átalakítás eredményeként gazdag közszolgáltató tartalommal, új internetes szolgáltatásokkal jelentkezik majd a hírügynökség.

Vince az összmunkatársi gyűlésen fontos célként jelölte meg, hogy az MTI-nek tovább kell gyorsítania hírkiadását, és a hírek választékát, tematikáját folyamatosan hozzá kell igazítania a változó piaci igényekhez.

Az MTI hírszolgáltatásának nyelvezetét is meg kell újítani az elkövetkező ötéves periódusban - mondta az elnök, hozzátéve, hogy a rövid, lényegre törő megfogalmazásokat, az élőbeszédhez közelítő stílust tartja kívánatosnak.

A régi-új elnök, mint mondta, épít az elmúlt esztendők piaci tapasztalataira, s azokat hasznosítva igyekszik megerősíteni a cég pozícióit a fokozódó versenyben. Kitért arra is, hogy a célok elérése érdekében változtatni kíván a munkavégzés belső szervezeti rendjén, mert fontosnak tartja, hogy a napi munka szervezeti keretei rugalmasan igazodjanak a feladatokhoz és az előfizetői igényekhez egyaránt.

Vince Mátyás elmondta az összmunkatársi gyűlésen, hogy a következő öt év stratégiai fontosságú feladatainak koordinálásához szükséges lesz a hírügynökségi törvényben lehetőségként említett harmadik alelnöki poszt betöltése az MTI-nél. Ezért Belénessy Csabát, a Lánchíd Rádió jelenlegi főszerkesztőjét nevezi ki stratégiai alelnökké. Belénessy 2008. január 1-jétől lesz a nemzeti hírügynökség alkalmazottja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását