2024. május 8. - Mihály

Folytatódik a forgatás a gyárban

A korábbi nehézségek után folytatódik a Nine miles down című film felvétele Budapesten a Törley-gyárban, ahol az eredeti tervek szerint egy napot Nick Nolte, az alkotás egyik szereplője is forgatna - tájékoztatta Czinkóczky Csaba társproducer az MTI-t hét
2007. december 3. hétfő 20:28 - Hírextra

A Silverback Films ügyvezetője felidézte, hogy a külföldi koprodukciós partnerek között kirobbant vita miatt három hétig állt a forgatás, a budafoki Törley-gyárban felépített díszletet már bontani kezdték. Végül azonban megállapodás született, így a Silverback filmprodukciós iroda működik együtt a Seven Arts nevű angol céggel.

A Nine miles down (Kilenc mérföld mélyen) című thriller forgatásához a Törley-gyárban egy fúrótorony belsejét készítették el a díszletépítők, a külső jeleneteket pedig Tunéziában veszi fel a stáb januárban - tette hozzá Czinkóczky Csaba.

Mint elmondta, a történet egy elhagyatott sivatagi fúrótoronyban játszódik, ahol tudósok próbálnak minden eddiginél mélyebbre hatolni a Föld belsejébe. Kilenc mérföld mélyen azonban kapcsolatba kerülnek a "pokollal".

Az eredeti tervek szerint Nick Nolte amerikai színész egy napra Budapestre érkezik forgatni, a késés miatt azonban ez kicsit bizonytalanná vált - jegyezte meg a társproducer.

A több száz fős magyar stábbal készülő film forgatása várhatóan január végén fejeződik be, a thriller még a jövő év folyamán a mozikba kerül.

Czinkóczky Csaba kiemelte, hogy az angol filmes cég a filmtörvény biztosította kedvező anyagi körülmények és a magasan képzett magyar filmes szakemberek miatt döntött a Nine miles down magyarországi forgatása és magyar koprodukciós partner mellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását