2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Egymillárd a futsal EB-re

Egymilliárd forintba kerül majd a 2009-es futsal Európa-bajnokság magyarországi megrendezése, amelyet teljes egészében az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) áll úgynevezett költségtérítés formájában.
2007. december 3. hétfő 17:47 - Hírextra
Amint az a magyar szövetség (MLSZ) budapesti sajtótájékoztatóján kiderült, a honi szervezőknek csak egy ütőképes csapat kialakítása kerül majd pénzbe, illetve az UEFA a jegybevétel bizonyos százalékából részesül majd.

Kisteleki István MLSZ-elnök kiemelte, hogy a sikeres pályázat elsősorban Ragadics Ferencnek, az UEFA futsalbizottságában tevékenykedő magyar tagjának és Esterházy Mártonnak, a honi futsaltestület elnökének érdeme. Hozzátette, a rendezés elnyerése semmi másnak nem köszönhető, mint a kitartó és megfeszített munkának.

"2006-ban Esterházyval kerestük fel az elnököt a rendezés ötletével. Első körben hét pályázat érkezett az UEFA-hoz, majd a második fordulóban már csak négy kandidálás volt, a jelölteket egyesével kereste fel az UEFA. A látogatások tapasztalatai alapján a mi pályázatunkat értékelték a legjobbnak Belgium, Törökország és Bosznia-Hercegovina előtt" - mondta el a kandidálás rövid történetét Ragadics, aki érintettsége miatt nem szavazhatott a futsalbizottságban. A sportvezető hozzátette, két pontban találtak negatívumot az UEFA illetékesei, az egyiket a debreceni szálláslehetőségek, a másikat az edzőcsarnokok és öltözők állapota dolgában. Ezzel kapcsolatban kifejtette, előbbi márciusra, az első, hivatalos UEFA-szemle idejére megoldódik, mivel addigra elkészül a hajdúsági város új ötcsillagos szállodája.

Esterházy a futsal hazai helyzetéről számolt be, szerinte a hazai válogatott a világ legjobb 10-12 csapata közé tartozik. Ezt különösen bravúrosnak értékelte azt figyelembe véve, hogy mindössze 600 igazolt futsaljátékos van Magyarországon, ezzel a létszámmal pedig olyan országokat sikerül a pályán, eredményességben megelőzni, mint a több tízezer igazolt futsalost jegyző Románia vagy Csehország. Célként említette, hogy pár éven belül több ezresre nőjön a futsalt hivatalosan űzők száma.

A kontinensviadal pontos időpontját még nem jelölték ki, egyelőre csak annyit tudni, hogy 2009 novemberében vagy decemberében látogat Budapestre és Debrecenbe a sportág európai elitje. A két év múlva az eddigi nyolc helyett már 12 résztvevőt számláló Eb-nek házigazdaként biztos résztvevői a magyarok. A hazai válogatott a 2005-ös Eb-n szerepelt, az ideire azonban nem jutott ki, mert a végül bronzérmes oroszok útjukat állták. Esterházy szerint a nemzeti együttes további fejlődése érdekében nem kizárt brazil futsaljátékosok honosítása, ahogy ez szinte minden élmezőnyhöz tartozó és odavágyó gárdánál tapasztalható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását