2023. december 6. - Miklós

Diákhitel-film

A diákhitellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat veszi számba az a film, amelyet a Diákhitel Központ készített és még ezen a héten eljuttat minden érettségit adó középiskolába - közölte Őri András kommunikációs igazgató hétfőn az MTI-vel.
2007. december 3. hétfő 13:08 - Hírextra
A rövid, mindössze 12 perces film közérthető stílusban és tárgyilagosan veszi sorra a diákhitelezés legfontosabb tudnivalóit, szabályait és hátterét, a folyósítástól a törlesztésig - olvasható a közleményben.

Őri András hangsúlyozta, nem reklámcélokból készült a film, amely elsősorban a szülők, és általuk a családok figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy már a továbbtanulásról szóló döntés alkalmával érdemes a diákhitel lehetőségével is számolni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az érintettek nem mindig ismerik kellően a részleteket, vagy előítéletekre, téves információkra támaszkodnak és félnek a diákhitel igénybe vételétől. Még többen a banki hitelekkel azonosítják ezt az egyedi, csak a felsőoktatásban részt vevők által igényelhető kölcsönformát.

A postázott, DVD-n sokszorosított filmek a tanintézetek igazgatóinak közvetítésével juthatnak el az érettségiző osztályok osztályfőnökeihez, vagy a továbbtanulásért felelős pedagógusokhoz. Így az érdeklődő szülőknek - akár egy szülői értekezlet keretén belül - még a felvételire való jelentkezés február 15-i határideje előtt alkalmuk lesz azt megtekinteni - közölte Őri András.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását