2023. június 3. - Klotild

Viharos gyertyagyújtás

A német meteorológusok előrejelzésének megfelelően vasárnap és hétfő hajnalban orkán erejű, helyenként 150 kilométer/órás széllökésekkel kísért vihar söpört át az NSZK-n. Több helyütt - például a kölni dómnál - a tűzoltóság a lakósság védelme érdekében be
2007. december 3. hétfő 13:04 - Hírextra
A Német Középhegység és az Alpok térségében 100-150 km/órás széllökésekkel kísért vihar söpört át vasárnap és hétfőn a korareggeli órákban az NSZK-n. Első sorban Dél-Németországban - Bajorországban, Baden-Württembergben és Szászországban - csavart ki fákat, sodort le háztetőket az orkán.

A tűzoltóság hétfő délelőtti mérlege szerint az utakra, sínekre, villanyvezetékekre, épületekre rádőlt fák több 100 ezer eurós kárt okoztak az elmúlt 36 órában. A kölni dóm melletti hagyományos karácsonyi vásárt - sok más német város adventi rendezvényéhez hasonlóan - a hatóság bezáratta, így az orkán személyi sérülést nem okozott az Európai Unió legnépesebb államában.

A meteorológusok szerint Dél-Svédország irányából újabb vihar fenyegeti Németországot, ezúttal a keleti tartományokat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását