2024. július 13. - Jenő

Mától Ausztrál Filmfesztivál

Negyedszer rendezi meg az Ausztrál Nagykövetség és a Magyar Nemzeti Filmarchívum december 1-je és 9-e között az Ausztrál Filmfesztivált az Örökmozgóban. A program felvonultatja az elmúlt hat évben készült ausztrál filmtermés legjavát.
2007. december 1. szombat 18:12 - Hírextra
Fesztiváldíjas ausztrál alkotásokat láthat a közönség szombattól az Örökmozgó Filmmúzeumban. A kortárs ausztrál játék-és rövidfilmes palettáról vígjátékot, krimit, pszichológiai thrillert, filmdrámát is beválogattak a szervezők fesztivál anyagába.

A Tíz kenu című csaknem két tucat nemzetközi díjjal jutalmazott filmet december 3-án és december 8-án is levetítik. A mítikus, törzsi időkben játszódó film szereplői ausztrál őslakosok. Ez az első Ganalbingu (őslakos) nyelven készített játékfilm, amelynek narrátora a neves őslakos ausztrál színész, David Gulpilil.

Adam Elliot 2004-es Harvie Krumpet című Oscar-díjas animációs rövidfilmjét december 2-án, vasárnap tűzi műsorára a negyedik Ausztrál Filmfesztivál.

A filmeket magyar szinkrontolmácsolással vetítik.

A fesztivál részletes programja a: http://www.hungary.embassy.gov.au/btps/events.html vagy a www.filmarchiv.hu olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását