2021. május 18. - Erik, Alexandra

Japán nap Kecskeméten

Nebakura Shinichi, Japán magyarországi nagykövete nyitotta meg szombaton Kecskeméten a Japán Napot, melyet a Kecskemét-Aamori Baráti Társaság és a helyszínt biztosító Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia központ rendezett.
2007. december 1. szombat 17:44 - Hírextra

Nebakura Shinichi köszöntő beszédében elmondta, hogy az esemény segít abban, hogy a japán néppel nagyon barátságos kecskemétiek jobban megismerjék a távoli ország kultúráját.

A nagykövet, a kulturális mellett, a gazdasági kapcsolatok fejlesztését is fontosnak tartotta. Véleménye szerint a Kecskeméten gyárat épített, leveseiről ismert Nissin Foods kedvező tapasztalatai segíthetnek abban, hogy további japán beruházók jöjjenek Kecskemétre.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere beszédében kiemelte: olyan kultúrából kapunk ízelítőt, mely nagyon különbözik a mienktől, ugyanakkor sok ponton mégis összeköti a két nép múltját és jelenét.

A polgármester a következő évben rendezendő Csiperó Fesztiválra Kecskemétre hívta a nagykövetet.
A Japán Napot a Japán-Magyar Baráti Társaság megalakulásának 20-ik évfordulója alkalmából rendezte a Kecskemét-Aamori Baráti Kör, mely 15 éve ápolja a két nép barátságát. Aamori, Kecskemét japán testvérvárosa.

Az egész nap tartó rendezvényen a Kiyo-Kito Taiko dobegyüttes műsorát hallhatták az érdeklődők. Origami foglakozás, harcművészeti bemutató, teaceremónia, bonsai-kiállítás és filmvetítés ad ízelítőt a felkelő nap országának kultúrájából, életéből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását