2024. április 20. - Tivadar

Több infót a 4-es metróról!

A Magyar Demokrata Fórum minden olyan fejlesztést támogat, amely pozitív hatást gyakorol a főváros tömegközlekedési hálózatára, ezért arra kéri a város vezetését, hogy a 4-es metróval kapcsolatos beruházás biztonsága érdekében adjon pontos tájékoztatást a
2007. november 29. csütörtök 11:24 - Hírextra

A Magyar Demokrata Fórum minden olyan fejlesztést és beruházást támogat, amely pozitív hatást gyakorol az egyre nagyobb mértékben leterhelt főváros tömegközlekedési hálózatára, ugyanakkor fontosnak tartja az adott beruházás forrásigényeinek stabil biztosítását is. Az MDF a 4-es metró beruházásának biztonsága érdekében szeretné tisztán látni, milyen forrásokat kíván a főváros vezetése a többletköltségek kiegyenlítésére fordítani.

A beruházás összköltsége az elmúlt évben drámaian emelkedett; jelenleg 511 milliárd forintot tesz ki, ami – az említett szerződés alapján – nem jelent mást, minthogy a fővárosnak 160 milliárd forintos többletköltséggel kell számolnia. A bizonytalanságot tovább árnyalja az is, hogy az állam nem költségvetési forrásból, hanem az EU Kohéziós Alapjából kívánja finanszírozni az általa vállalt összeget, amelyről várhatóan csak 2008 júniusában dönt majd az unió.

A Magyar Demokrata Fórum konzervatív pártként vallja, hogy a főváros is csak addig nyújtózkodhat, ameddig a takarója ér, ezért az új metróvonal biztonsága érdekében objektív és korrekt tájékoztatást vár a főváros vezetésétől az építés anyagi hátterével kapcsolatban.

A Fővárosi Közgyűlés a mai ülésén napirendre tűzte az MDF javaslata alapján metrófinanszírozás kérdését, abban bízunk, hogy az érdemi tárgyalás során lehetőség nyílik a beruházás körüli problémák tisztázására, s így az építkezés folytatásának biztosítására.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását