2024. május 7. - Gizella

Köszöntötték a legendákat

Az 1957-ben rendezett első kispályás női kézilabda-világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatott tagjait köszöntötték csütörtökön a szövetség (MKSZ) vezetői.
2007. november 29. csütörtök 18:12 - Hírextra

Az ötven évvel ezelőtti, jugoszláviai viadalon a magyarok Csehszlovákiától kaptak ki a döntőben 7-1-re. Kiss István MKSZ-elnök, valamint Sinka László főtitkár díszoklevelet adományozott a csapat még élő játékosainak (Arany Éva, Béres Zsuzsanna, Cselőtei Borbála, Csicsmányi Árpádné, Geszti Ferencné, Hanczmann Gyuláné, Simonek Lídia) és Török Bódog szövetségi kapitánynak. A külföldön élő Gardó Katalin és Rachel-Segal Aranka később veszi át a kitüntetést. Az ünnepségre meghívást kapott az MKSZ akkori főtitkára, Madarász István és titkára, Horváth László is.

Nem lehetett együtt a többiekkel öt játékos, az időközben elhunyt Jóna Magdolna, Kiss Magda, Szendi Éva, Vályi Mária és Wéser Erika.

Ezzel az éremmel kezdődött a legendás mester, Török Bódog több mint húszéves, sikerekben gazdag, 1965-ben vb-címmel is megkoronázott kapitányi pályafutása, amely az 1976-os, montreali olimpián szerzett bronzéremmel vált teljessé.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását