2024. április 20. - Tivadar

MDF: Nem szabad elkapkodni

A Magyar Demokrata Fórum számára érthetetlen, hogy a kormányzat miért akarja kutyafuttában megtárgyaltatni az élettársi kapcsolatról szóló javaslatát, hiszen az – hasonlóan az új Ptk-hoz– csak 2009-ben lépne hatályra. Az MDF szerint az élettár
2007. november 28. szerda 10:27 - Hírextra
A Magyar Demokrata Fórum számára érthetetlen, hogy a kormány miért akarja kivenni az új Polgári Törvénykönyvből az élettársi kapcsolatra vonatkozó rendelkezéseket, és miért akarja még ebben az évben kutyafuttában megtárgyaltatni az Országgyűléssel. Az MDF szerint a Ptk. élettársi kapcsolathoz hasonló – széles társadalmi csoportokat és fennálló életviszonyokat befolyásoló – rendelkezései miatt a javaslat megvitatására és összefüggéseinek áttekintésére hosszabb időre volna szükség. Arról nem is beszélve, hogy az előrehozott tárgyalással a Kormány nem nyer semmit, hiszen a javaslat – az új Ptk. rendelkezéseihez hasonlóan - leghamarabb 2009-ben lépne hatályba.

A Magyar Demokrata Fórum szerint a kormány leértékeli a szóban forgó problémákat, hiszen nem hagy elegendő időt a megvitatásukra. A kapkodásnak azonban megvan a következménye; az élettársi kapcsolatra vonatkozó javaslat számos hibát tartalmaz.

A tervezet nem rendelkezik arról, hogy egy személy csak egy bejegyzett élettársi kapcsolatban állhat, illetve arról sem, hogy az élettársaknak nemcsak az egymással, hanem más, harmadik személlyel kötött házassága is megszünteti a bejegyzett élettársi közösséget. Az említett szabályozások hiánya könnyen eredményezheti azt, hogy legitimációt nyer a többes élettársi kapcsolat, amely a többnejűséghez hasonló jogi helyzetet teremtene. A javaslat arról sem szól, hogy aki házasságot kötött, az nem létesíthet bejegyzett élettársi kapcsolatot, ezáltal a tervezett rendelkezés elismeri a szeretőtársi kapcsolatot is.

Sokadszorra hívjuk fel a figyelmet; a koalíció újabb és újabb gumicsont-javaslatokon keresztül mindent megtesz azért, hogy elterelje a figyelmet saját hibáiról. Lassan Dunát lehetne rekeszteni az Országgyűlés előtt heverő előterjesztésekkel; női kvóta, azonos neműek házassága, a gyűlöletbeszéd polgári jogi aspektusa, az újra meglebegtetett ügynökkérdés, vagy a tényleges életfogytiglan megszüntetése. Az említett témák kis lánggal, nagy füsttel járnak, ugyanakkor elvonják a figyelmet olyan kérdésekről, mint a költségvetés, a gyökeres reformokat igénylő adótörvények vitája, vagy gyászos gazdasági mutatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását