2024. április 26. - Ervin

Kennedy emlékiratai

Nyolcmillió dolláros (1,26 milliárd forint) honoráriumról szóló szerződést kötött Edward Kennedy amerikai szenátor emlékiratainak kiadási jogáról - adta hírül kedden a The New York Times című amerikai lap.
2007. november 28. szerda 12:27 - Hírextra
A meggyilkolt John F. Kennedy elnök és Robert Kennedy egykori igazságügy-miniszter öccse a Twelve-nek, a Grand Central Publishing kiadó egyik leányvállalatának adta el a tervek szerint 2010-ben megjelenő memoár egész világra szóló jogait. A megállapodást még jóvá kell hagynia az amerikai szenátus etikai bizottságának.

A 75 éves politikus, aki 45 éve Massachusetts állam demokrata párti szenátora, e szerződéssel csatlakozik ahhoz a szűk körű klubhoz, amelynek tagjai aranyáron adták el emlékirataikat. E díszes kompániához tartozik Bill Clinton amerikai ex-elnök (10 milliót kapott önéletrajzáért), Tony Blair volt brit kormányfő (szintén 10 millió) és már aláírt egy nyolcmilliós szerződést Hillary Clinton is, akit jelenleg a legesélyesebbnek tartanak a demokrata párti elnökjelöltségre.

A könyvben "Ted" Kennedy kitér élete néhány fájó emlékére is, köztük az 1969-es chappaquiddick-i autóbalesetre, amelyben meghalt barátnője, Mary Jo Kopechne, aki korábban bátyja, Robert munkatársa volt. A szenátort akkor cserbenhagyás címén két havi felfüggesztett börtönre ítélték és ez évekre visszavetette politikai karrierjét. Ugyancsak szó lesz az emlékiratokban Kennedy balul sikerült 1980-as elnökválasztási kampányáról is.

"Szerencsém volt az életben, hogy egy különleges családban nőhettem fel és hogy az első sorban ülhettem nemzetünk történelmének számos fontos eseményénél. Remélem, gondolataim hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban megértsék ennek a nagy országnak a történelmét és tisztább képet kapjanak egy amerikai családról" - nyilatkozta Edward Kennedy.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását